Vill se ett tuffare Tre Kronor

SPORTBLADET

”Inte här för att dela ut några blomsterkvastar”

Foto: Johan Tornberg.

MOSKVA. Gruppspelet avslutas med möte med stjärnspäckade Ryssland.

Då vill assisterande förbundskapten Johan Tornberg se ett tuffare och mer stridslystet Tre Kronor:

– Det här är inte någon blomsterhandel och vi är inte här för att dela ut några blomsterkvastar, säger han.

Tre Kronor avslutar gruppspelet med match mot hemmanationen Ryssland.

Ett möte med forwardsstjärnor som Ovetjkin, Datsiuk, Kuznetsov och Panarin.

Bara för att nämna några.

Och för Johan Tornberg och det svenska laget är det också i princip inledningen på det slutspel som startar med kvartsfinal på torsdag. Vilka Sverige ställs mot där är högst oklart, det finns många olika alternativ.

– Det viktigaste för oss i kväll är en insats så att alla känner att vi är där vi är när det drar igång. Det här tycker jag är den absolut bästa matchen att vara med för alla spelare. Ska vi ta oss vidare längre fram i turneringen är det i såna här matcher vi måste vara med, säger Tornberg.

”Det här är inte någon blomsterhandel”

Han tycker att senaste matchen mot Schweiz var ett steg i rätt riktning när det gäller aggressivitet och inställning. Nu vill Tornberg att det höjs upp ytterligare ett snäpp:

– Förra matchen fanns en stridslusta och även den fysiska närvaron. Aggressiviteten och tjurigheten. Vi är inte här för att dela ut blomsterkvastar. Det här är är inte någon blomsterhandel. Det handlar om att vi ska göra ett jobb. Jag tror alla känner att det finns mer i stridslistan att bocka av när det blir den här typen av matcher.

Vad är blomsterkvastar i hockeytermer?

– Alla kan ha olika sätt att se på det, men för mig är det mer att du är ganska fin och rar och delar ut en ros. En ros betyder att man tycker om någon och det behöver inte vi göra, säger Tornberg.

ARTIKELN HANDLAR OM