Danmark till historisk handbollsfinal

SPORTBLADET

Besegrade Polen i semifinalen efter förlängning

Foto: TT

Det blev stor dramatik när Danmark tog sig till herrarnas handbollsfinal i OS.

Efter förlängning kunde laget vinna mot Polen med 29-28 och säkrar därmed Danmarks första OS-medalj på herrsidan genom tiderna.

– Vi är stolta över vad vi har åstadkommit, säger matchhjälten Morten Olsen till Ekstrabladet.

Det danska herrlandslaget i handboll tog sig via seger mot Slovenien till semifinal i OS.

Väl där skulle laget stöta på Polen, ett motstånd som skulle visa sig vara en svår nöt att knäcka.

När slutsignalen ljöd var ställningen allt jämt 25-25 efter att polacken Michal Daszek kvitterat matchen med endast två sekunder kvar.

Historisk final väntar

Väl i förlängningen tog danskarna ett fast grepp om matchen. Efter tre raka mål, varav två från Morten Olsen, gick Danmark upp i ledning med 28-25 med knappt sju minuter kvar.

Målvakten Niklas Landin byttes in i det danska målet och kunde via tre räddningar se till att Danmark till slut vann semifinalen med 29-28.

Därmed är Danmark klara för sin första OS-final genom tiderna på herrsidan och säkrar även den historiskt första medaljen.

I finalen ställs laget mot Frankrike som besegrade Tyskland med 29-28.

– Nu är vi säkra på att få en medalj, men naturligtvis vill vi vinna finalen. Guldet lyser lite mer, så det vore kul att få det och vi kommer att göra allt vi kan. Vi måste få vara glada och lättade nu och vi stolta över vad vi har åstadkommit. Det var inte många dagar sedan folk inte trodde på oss. Nu står vi i finalen och har chansen att ta guld, säger Morten Olsen till Ekstrabladet.

ARTIKELN HANDLAR OM