Superettan 2016

AFC United riktigt nära allsvenskan

Av: 

TT

Ferid Ali slog straffen som gav laget segern.
Ferid Ali slog straffen som gav laget segern.

SPORTBLADET

En kontroversiell straff tog AFC United ett steg närmare allsvenskan – och skickade i praktiken Ängelholm ur superettan.

Ferid Ali satte iskallt straffen i mål, vilket gav AFC United seger med 2–1.

Den lilla klubben med hemvist i Solna, men som nästa säsong planerar att slå ned bopålarna i Eskilstuna, förstärkte andraplatsen och lämnade trean Halmstad fyra poäng bakom på sin kvalplats.

Om ledande Sirius säkrar det allsvenska kontraktet på måndagskvällen med tre poäng borta mot Halmstad kan AFC United göra detsamma i nästa omgång då Åtvidaberg väntar på hemmaplan.

”Viktigaste var att få tre poäng”

Det vore synd att säga att AFC imponerade mot jumbolaget Ängelholm, men som mittfältaren Filip Rogic konstaterade för TV4 Sport:

– Det viktigaste var att få tre poäng med oss hem.

Avgörandet kom i 77:e minuten. Hemmalagets back Erik Johansson satte händerna i ryggen på AFC:s skyttekung Mohamed Buya Turay i en duell i straffområdet – och Turay föll. Domaren Jim Petersson pekade på straffpunkten och hemmalagets vilda protester hjälpte inte. I stället skickades assisterande tränaren Magnus Arvidsson upp på läktaren.

Ferid Ali var säkerheten själv, satte bollen till vänster och hemmamålvakten Carl Lindell chansade åt höger.

En straff som i praktiken skickade krisjumbon, som var nära konkurs i somras, ur superettan. Med två omgångar kvar är laget sex poäng och 20 mål efter Ljungskile närmast ovanför kvalstrecket.

Chidi Omeje gjorde gästernas 1–0 mål redan efter en dryg minut, men hemmalagets Christian Ljungberg kvitterade i den femte minuten.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Experterna tycker till om superettan

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan 2016

Superettan

AFC United

Ängelholms FF