Sverige till final i lag-VM i speedway

SPORTBLADET

Vann semifinalen på hemmaplan i Västervik

1 av 2

Sverige är klart för final i lag-VM i speedway.

I dagens semifinal i Västervik vann laget med elva poäng före Australien och tog sig till finalen i Manchester på lördag.

– Jag är jättestolt över killarna, säger Andreas Jonsson i TV10:s sändning.

Förra året blev Sverige världsmästare i lag-VM i Speedway.

I dagens semifinal i årets upplaga ställde Sverige upp med tre av de fyra guldmedaljörerna i form av Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson, tillsammans med Peter Ljung.

På Stena Arena i Västervik ställdes man mot Australien, USA och Tyskland och Sverige inledde starkt och tog ett grepp om semifinalen från första början.

Lindbäck avgjorde

Fredrik Lindgren inledde bäst av svenskarna och vann tre av sina fyra första heat, vilket gav Sverige en bra utgångsposition. Samtliga svenskar körde med stort självförtroende, tog höga poäng i varje heat och lät inte de skuggande australiensarna in i matchen på allvar.

I det 18:e heatet skulle Sverige få chansen att avgöra genom Antonio Lindbäck.

Efter en tuff kamp mot Greg Hancock, som blev finalens mest underhållande heat, kunde Lindbäck med en snäv sista kurva gå om och passera mållinjen med bara någon hundradels marginal till godo mot amerikanen till publikens stora jubel.

"Väldigt stolt över killarna"

Sverige blev i och med segern, elva poäng före Australien, klara för lag-VM finalen som körs på National Speedway Stadium i Manchester, England, nu på lördag.

– Jag är jätteglad, det var tufft. Jag är väldigt stolt över killarna. Det är alltid kul att lyckas framför hemmapubliken och det såg riktigt bra ut med så mycket folk, säger Andreas Jonsson, som vann tre av sina fem heat under kvällen, i TV10:s sändning.

Nu väntar en final mot Storbritannien, Polen, samt ett tredje och sista lag som bestäms i race off-tävlingen på fredag.

– Det kommer bli svårt men vi hoppas vi kan göra bra ifrån oss. Vi kör bra, alla har en bra form och vi hoppas att vi kan visa det på lördag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Speedway

Motorsport