– Ordnar utsålt mot Man United i stället

SPORTBLADET

Blåvitt närmare Europaspel än på 19 år utan att locka storpublik

GÖTEBORG. IFK Göteborg har inte varit så nära ett gruppspel i Europa på 19 år.

Ändå verkar inte Gamla Ullevi bli utsålt mot Qarabag i playoff:et till Europa League.

– Vi går vidare och ordnar fullsatt mot Manchester United i stället, säger tränaren Jörgen Lennarsson.

Torsdag kväll spelar IFK Göteborg den första av två playoff-matcher mot azerbadjanska Qarabag till Europa Leagues gruppspel.

Så nära ett stort avancemang i Europaspelet har Blåvitt inte varit sedan hösten 1997 när IFK Göteborg deltog i Champions Leagues gruppspel.

9 600 biljetter sålda

Under onsdagseftermiddagen hade drygt 9 600 biljetter sålts i förköp.

Gamla Ullevi tar in drygt 14 000 åskådare vid Uefamatcher när ståplatssektionerna är avstängda.

– Jag förväntar mig att vi hamnar på 12 000–13 000 åskådare i alla fall och att det blir rejält liv i luckan. Kommandobryggan (Blåvittfansens sektioner på Gamla Ullevi) är rejält taggade i alla, säger tränaren Jörgen Lennartsson och lägger till:

– Vi får vinna de här två matcherna så lottas vi gärna mot Manchester United i gruppspelet sedan. Då vore det f-n om det inte blir fullsatt...

Vid den sista träningen inför det avgörande Europa League-kvalet för IFK Göteborg fick Sören Rieks en smäll mot knät och avbröt träningen i förtid.

Frågetecken för Rieks

– Jag tror och hoppas att det inte ska vara några problem för Sören att spela, säger Lennartsson som senare under dagen hade med dansken i truppen mot Qarabag.

IFK Göteborg saknar skadade Gustav Engvall och Paka Lagemyr mot det favorittippade laget från Azerbajdzjan. Sebastian Eriksson är avstängd.

En plats i Europa Leagues gruppspel beräknas vara värd närmare 40 miljoner kronor.