Sveriges mål: Att ta medalj

SPORTBLADET

Varje dag är en dag närmare OS.

Karin Torneklint gör allt för att ta hem svenska framgångar.

– De som åker dit har alla chanser, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Det är fortfarande ett tag kvar till OS i Rio de Janeiro. Men förberedelserna har varit igång länge. Hittills är åtta friidrottare uttagna och fler kommer det att bli.

– Jag har ju hoppats på ungefär 15, så vi får väl se om jag kan få med ett gäng till då. Det är min målsättning. Men vi har ett EM nu som är väldigt avgörande för en hel del.

Han har störst chans

De svenska friidrotts-framgångarna har inte flödat de senaste åren, och det var längesen det blev någon mästerskapsmedalj. Men i år kan det vända igen.

–  Det skulle vara jättestort och roligt att få en medalj på friidrotten. Det var många år sedan nu. De som åker dit har alla chanser att ta sig till final och när man väl är i en final kan allt hända, säger Karin Torneklint.

Vem har störst chans?

– Just nu tror jag att det är Mera Bahta som är den som är stabilast av alla. Sen får vi se vad som händer på EM här med diskus. Om det bara bli Daniel eller om vi kan få med någon till. Där tror jag vi har störts chans, säger Karin Torneklint.

"Den stora superstjärnan"

Torneklint är väldigt inne i friidrottens värld. Men hon har ett öga på resten av de svenska OS-deltagarna.

– Det är väl simningen man har mest koll på. Sara Sjöström är väl den stora superstjärnan som kommer till OS tycker jag. Hon kommer ha ett enormt tryck på sig. Jag hoppas at hon kan koppla bort det och simma fort. Då kommer det nog bli ett väldigt bra OS på alla sätt och vis, säger Karin Torneklint. 

Friidrotten under OS håller på från från 12–21 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM