”Inte kunnat tänka mig finare hyllning”

SPORTBLADET

Sonen om stödet: ”Jublade när han sa pappas namn”

Henrik Stenson tillägnade The Open-segern till bortgångne vännen Mike Gerbich.

Nu har familjen tackat för allt stöd.

– Att titta på den sista rundan lättade definitivt på stämningen som varit väldigt sorgsen på slutet, säger sonen Cuyler.

Foto: Henrik Stenson spelade med svart sorgeband i British Open.

I söndags blev Henrik Stenson, 40, förste svenske herrspelaren att vinna The Open.

Under hela tävlingshelgen spelade svensken med svart sorgeband för att hedra vännen Mike Gerbich som gick bort i cancer bara dagar före majortävlingen.

– Mike, den här är till dig, sa Henrik Stenson, kysste The Claret Jug och sträckte den i luften, efter segern i söndags.

”Finns ingen finare hyllning”

Och nu har familjen tackat för Stensons stöd.

Mike Gerbichs son, 24-årige Cuyler, berättar för The Sun att omkring 20 personer från familjen Gerbich följde Stensons avslutningsrunda framför tv:n i söndags.

– Min pappa älskade golf och var väldigt nära vän med Henrik. Att titta på den sista rundan lättade definitivt på stämningen som varit väldigt sorgsen på slutet, säger Cuyler.

När Stenson satte den sista putten och sedan tillägnade segern Mike jublade familjen.

– Henrik ringde oss i förra veckan och framförde sina kondoleanser. Han ringde även min bror Kashe efter tävlingen och sa att han hoppades att vi sett hans hyllningar till pappa. Hans ord var väldigt fina och alla jublade när han sa pappa namn. Jag hade inte kunnat tänka mig en finare hyllning.

Träffades i Dubai

Henrik Stenson och familjen Gerbich lärde känna varandra under de åren svensken bodde i Dubai.

– Pappa var chef på golfbanan Emirates Golf Club och de brukade spela – och skratta – en hel del tillsammans. Pappa var även värd för Henriks svensexa, berättar Cuyler.

ARTIKELN HANDLAR OM