Till slut föll hon för Tiger

Drömmen om Elin - så blev den sann för världsettan

1 av 4 | Foto: BINGO RIMER/WWW.FLICKOR.SE
svenska elin - en världsnyhet Tiger Woods förbereder sig för en av årets viktigaste tävlingar - han gör det med sin nya flickvän: svenska modellen Elin Nordegren. I går dök de upp - sida vid sida - i ett lyxhotell i Ponte Vedra Beach, Florida. Svenskan kan förbereda sig för en hektisk tid - alla vill prata med Tiger Woods nya flickvän.

FLORIDA

I går fick Aftonbladets läsare veta att världens bäst betalde idrottsman har en svensk flickvän.

Nu vet en hel värld.

Men ännu vill paret inte skylta med sin kärlek.

- Vi är också vanliga människor, säger Tiger Woods till Aftonbladet.

I går kunde Aftonbladet, som första tidning i världen, avslöja romansen.

När vi träffar Tiger Woods, 26, och Elin Nordegren, 22, på tjusiga Sawgrass Mariott Resorts ser de ut som vilket alldagligt par som helst.

Han är klädd i en enkel svart t-shirt och solglasögon för att inte bli igenkänd. Hon bär vita byxor och solglasögon i pannan som håller upp det blonda hårsvallet.

Tiger Woods ber vänligt men bestämt att vi inte ska ta några bilder av dem tillsammans.

- Jag ber er respektera vårt privatliv. Vi är också vanliga människor.

Efter en stund hoppar paret in i en vit jeep för att åka och äta middag tillsammans.

Hotellet där de bor är ovanligt luxuöst med en stor utomhuspool och ett vattenfall. De enklaste rummen kostar närmare 4 000 kronor natten.

"Det är en riktig guldtjej"

Paret bor en knapp järnfyra från golfbanan TPC at Sawgrass där Player Championship drar i gång i dag. Vid sidan om de fyra majors är det årets mest prestigefulla tävling.

Tiger Woods vann förra året och vill gärna försvara sin titel - något ingen lyckats med tidigare. Kanske kan kärleken till konkurrenten Jesper Parneviks förra barnflicka inspirera honom till att bli historisk.

- Jag tycker dom passar bra ihop. Det är en riktig guldtjej han har fått tag på, säger Parnevik.

Och tillägger skämtsamt:

- Hon är nästan lite för bra för honom.

När Aftonbladet träffar paret pratar Elin Nordegren konstant i mobiltelefon på svenska. Hon ser ser mest förlägen ut, ännu så länge ovan vid den nya uppmärksamheten.

Förra året var Elin Nordegren omslagsflicka på tidningen Café Sports badräktsnummer.

Den uppmärksamhet hon fick då är inget mot den som väntar henne nu. Som Tiger Woods flickvän blir hon en världskändis.

Familjen i Sverige tror att hon klarar pressen.

- Det är ju inte okomplicerat med den enorma publicitet som finns kring Tiger Woods. Men Elin är en stark och självständig tjej som står med bägge fötterna på jorden, säger pappa Thomas Nordegren, programledare på Sveriges Radio.

Tiger Woods är van vid kvinnliga beundrare och får ständigt freda sig från golfgroupies. Men tro inte att det var så det gick till när han och Elin Nordegren blev ett par.

Enligt uppgift till Aftonbladet var det tvärtom Tiger Woods som först fattade tycke för den blonda svenskan. Hon var avvaktande till en början, men gav till slut efter för sina känslor.

Nu är paret oskiljaktigt.

Förhållandet har varit känt i golfkretsar under en tid. Men eftersom Elin Nordegren officiellt funnits med under turneringarna som barnflicka åt familjen Parnevik har paret lyckats dölja det utåt.

Pappa Nordegren ska jobba i USA

Thomas Nordegren vill inte kommentera om Tiger Woods blivit introducerad till familjen hemma i Sverige och vill inte heller recensera sin blivande svärson.

- Jag har uppfostrat mina barn till att bli självständiga och bestämma över sina liv själva, säger han.

Thomas Nordegren får dock möjlighet att lära känna sin dotters stenrike pojkvän i sommar. Då ska han vara Sveriges Radios korrespondent i Washington.

Annars finns ju alltid möjligheten av Tiger Woods dyker upp i Sverige under de turneringar och pr-evenemang som han ska medverka vid i Europa under sommarmånaderna.

Småsyskonen är överlyckliga

Elins småsyskon Hjalmar, 11, och Theodor, 9, är mycket lyckliga över att förhållandet blivit offentligt. De har fått golfkepsar av superstjärnan som de stolt visat upp för sina kompisar i skolan. Men ingen har trott på brödernas historier om storasystern och golfstjärnan.

Elin kom i kontakt med familjen Parnevik efter att ha mött Jespers fru Mia i klädbutiken Champagne i Stockholm, där Elin jobbat extra på somrarna.

Jesper Parnevik presenterade sedan sin barnflicka och Tiger Woods för varandra i samband med förra årets British Open.

Sedan dess har de mött varandra vid golfturneringar runt om i världen.

Egentligen skulle Elin Nordegren befinna sig i Skåne just nu för att plugga psykologi vid Lunds universitet, samma ställe där hennes tvillingsyster Josefin för tillfället pluggar juridik.

Men livet tillsammans med Tiger Woods kom i vägen.

Aftonbladet i går:

Johan Edgar, Wolfgang Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf