Det kan bli en het kväll i Stockholm

SPORTBLADET

Friidrottssommaren har varit en enda lång värmebölja hittills.

Och DN-galan på Stockholms Stadion kan bli en av de hetaste på många många år.

Christian Olsson har tackat nej till Golden League-galan i Rom på fredag, enbart för att få chans att spöa Jonathan Edwards inför hemmapublik.

Och Kajsa kan sätta nya svenska rekord vilken dag som helst känns det som.

Christian Olsson och Kajsa-febern är påtaglig så här veckan innan årets höjdpunkt i friidrotts-Sverige.

Deras resultat den senaste tiden har fått alla att glömma att vi har två manliga höjdhoppare i världsklass.

Stefan Holm är faktiskt ende svensk att vara rankad högst i världen i sin gren, enligt Internationella Friidrottförbundets (IAAF:s) officiella ranking. Och han skuggas av Staffan Strand.

Nu lär Kajsa snart åka upp till förstaplatsen på damsidan, eftersom rankingen släpar efter och hennes senaste tävlingar inte är inräknade.

Christian Olsson får nöja sig med att vara tvåa ett tag till.

Dags för Olsson att ta Edwards

Fenomenet Jonathan Edwards vill inte släppa greppet och har fått en nytändning sedan Christian Olsson började hota honom. Edwards 17,75, som knäckte Olsson i ett regnigt Paris, var brittens näst längsta hopp sedan 1998.

- Jag vet inte hur länge jag orkar hålla honom bakom mig, men jag måste erkänna att han fått mig att hoppa långt igen, sa Edwards efter tävlingen i Paris.

Jag tror Christian Olsson får den chansen i Stockholm, eftersom Edwards tävlar i Rom på fredag och borde vara något mer sliten inför DN-galan.

Men man vet aldrig med 36-åringen från Newcastle. Den djupt religiöse Edwards verkar lyftas av en osynlig hand så fort Olsson slår till med ett jättehopp.

Jag tror aldrig en DN-gala varit så laddad på senare år. Vi får gå tillbaka till mitten på 70-talet då Ricky Bruch, Anders Gärderud och Kjell isaksson tillhörde världstoppen samtidigt.

Sara Wedlund tände publiken några år, Ludmila Engquist hade några stora stunder.

Men vi har sällan haft så många publikfavoriter som just nu.

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott