Väntade resultat i bandykvartarna

SPORTBLADET

Favoritlagen på väg mot semifinal

Hemmalagen 28 mål, bortalagen 10.

Favoriterna har kopplat greppet i bandyns kvartsfinaler.

Foto: Vänersborgs Viktor Weiselius jublar efter ett mål för Vänersborg.

Hammarby, Sandviken, Västerås och Vänersborg är favoriter till att utgöra årets semifinallag. Det visade kvartetten med eftertryck under den första kvartsfinalomgången på onsdagskvällen.

Det dröjde 38 minuter innan något av de fyra bortalagen gjorde mål - och i det läget kändes de flesta matcherna redan avgjorda.

Hammarby ledde i halvtid med 4-0 hemma mot Bollnäs och Västerås behövde bara en halvtimme för att nå samma siffror mot Edsbyn.

De båda grönvita lagen var de som imponerade mest på onsdagen. Hammarby vann till slut med 7-1 på Zinkensdamm, medan segersiffrorna på Rocklunda stannade vid 8-3.

Det gick att hitta flera grönvita tvåmålsskyttar; Patrick Sandell och Stefan Erixon i Hammarby samt Pelle Fosshaug och Anders Östling i Västerås.

Grötigt på Jernvallen

Sandviken spridde sina mål över hela matchen och vann säkert med 7-2 mot Villa-Lidköping, något som karaktäriserades som ''en dag på jobbet'' hemma på Jernvallen.

- Det var ingen blixtrande bandy, men det går inte att träna sig till matchtempo, sade Sandvikens tränare Anders Jakobsson.

- Men vi hade inte heller några ytor att spela på.

Lidköpingslaget saknade nämligen anfallarna David Karlgren (avstängd) och Daniel Andersson (skadad), och satsade därför mycket på defensiven.

- Vi backade hem och försökte ''gröta ihop det'' med fyra mittfältare, förklarade Villas lagledare Anders Abrahamsson urskuldande.

Stefan Söderholm var bäst i hemmalaget, han stod för ett mål och tre målgivande passningar.

Jämnt i Vänersborg

Jämnaste mötet var mellan Vänersborg och Boltic-Göta. Det stod 1-1 i början av andra halvlek, innan Viktor Weiselius med två mål på fem minuter i början av andra halvlek gav Vänersborg ett tvåmålsförsprång. Karlstadslaget åt sig dock i kapp till 5-4 i slutminuterna, men den finländske skyttekungen Ari Holopainen avgjorde för Vänersborg med sitt 6-4-mål, som också blev slutresultat.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher, närmast väntar returer på fredag.

Då blir bortalagen favoriter.

TT