Innebandy

Hajpade värvningen: Skitkul vara tillbaka

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Snygg assist direkt för Mikael Karlsson

Veteranen Mikael Karlsson gjorde SSL-debut för Linköping.

Det resulterade i en snygg assist och 7-5-seger mot Warberg.

– Det kändes bra, men jag kunde levererat mer, säger forwarden.

I onsdags kom det överraskande beskedet att Mikael Karlsson, 32, bryter med allsvenska Djurgården för att göra SSL-comeback.

Debuten i Linköping blev också ett styrkebesked för veteranen som är känd för sina bollkonster: 7-5-seger borta mot Warberg, viktiga poäng i slutspelskampen och en snygg volleyassist till Gustav Fritzells 6-2-kasse. 

– Bollen kom i luften och jag slog till den på backhand mot bortre stolpen där jag tror han (Fritzell) slog den på volley också. Det var helt okej, volleytakterna sitter i, säger Mikael Karlsson.

– Det var grymt skönt att vinna. Jag kunde inte fått en bättre start. Jag ska erkänna att jag var nervös inför debuten. Att jag är tillbaka i SSL har blivit så hajpat och jag har haft bihåleinflammation och inte tränat så mycket den senaste tiden. Men det blev bra, jag fick göra en assist och kunde satt någon boll också.

Nöjd med att vara tillbaka i SSL?

– Jag kan säga så här: det var längesedan jag gick in duschen när det svider på kroppen, när man har sår på händerna och knäna. Jag gillar det.

Fick du några pikar från Warberg?

– Det var väl några som hetsade mig, men det ska vara så. Det är bara skoj. Jag brukar höja mig när jag får höra lite skit om hur dålig jag är.

Hyllade lagkamrat

Men Mikael Karlsson i all ära – Linköpings gigant och stora segerorganisatör mot Warberg var tjecken Matej Jendrisak som hängde tre kassar.

– Han var ett monster där ute. Han är verkligen ett kap för den här klubben, säger Karlsson som tror stenhårt på sitt nya lag:

– Jag har precis kommit hit men är imponerad över hur alla krigar för varandra. Hur tunga och fysiska backar vi har. Det här ser väldigt bra ut.

Vad kan du bidra med?

– Förhoppningsvis lite mer tyngd i anfallszon. Hålla i bollen lite. Jag har gjort många poäng i karriären och det vill jag fortsätta med.

Storvreta föll med 1-3 mot Mullsjö efter en tung andraperiod. I mittakten sköt Mullsjö tre mål på drygt två minuter och strax efteråt så skadade forwarden Fredrik Holtz foten. Dubbla smällar för Uppsala-laget, alltså.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy