Sportbladet

SHL inför en egen hockeygala

Av: 

Hans Abrahamsson

SPORTBLADET

Under SHL Awards ska säsongens prestationer uppmärksammas

Prisas igen? David Åslin, Leksand, stod för ett riktigt konststycke mot Luleå i november. I fjol vann Åslin (då i Växjö) priset för årets mål för sitt solonummer.
Prisas igen? David Åslin, Leksand, stod för ett riktigt konststycke mot Luleå i november. I fjol vann Åslin (då i Växjö) priset för årets mål för sitt solonummer.

SHL får sin hockeygala.

I direktsända SHL Awards ska säsongens bästa prestationer uppmärksammas.

– Vi har nu hittat ett bra format och tillfälle att göra det, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Många har efterlyst en riktig hockeygala och nu görs en satsning där en mängd priser ska delas ut.

Det är SHL som tillsammans med tv-kanalen C More ligger bakom initiativet. Den 27 april direktsänds SHL Awards och där ska bland annat ”Årets tränare”, ”Mest värdefulla spelare” och ”Årets rookie” belönas.

En som är nöjd med att SHL äntligen får en egen direktsänd ceremoni är vd Jörgen Lindgren:

– Det är dags att uppmärksamma de fantastiska prestationer som spelare och ledare står för med en officiell utmärkelse i SHL. Vi har nu hittat ett bra format och tillfälle att göra det tillsammans med C More, något jag är jätteglad över, säger Lindgren i ett pressmeddelande.

Bara prestationer i grundserien räknas

Priset för Årets Rookie har fått en hel del kritik för att kriterierna varit luddiga. Till den första upplagan av SHL Awards är kriterierna delvis förändrade.

Gemensamt för samtliga priser är att det enbart är prestationer i grundserien som räknas.

Vinnarna utses av en jury bestående av samtliga huvudtränare och lagkaptener i SHL. Dessutom ingår, enligt SHL:s hemsida, ”24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: