Fredrik Lindström har fått körtelfeber

Siktar ändå på hemma-VM: ”Ska fokusera på att vila”

avSimon Sjöstrand

Fredrik Lindström tvingades lämna världscuppremiären i Slovenien på grund av sjukdom.

Nu visar det sig att han fått körtelfeber.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva avbryta tävlandet så här i början av säsongen, säger skidskytten i ett pressmeddelande.

Fredrik Lindström tvingades lämna världscuppremiären i slovenska Pokljuka på grund av sjukdom. Han tävlade först och slutade femma i singelmixedstafetten tillsammans med Linn Persson, innan han åkte hem med feber.

Men det visade sig vara värre än så.

”Har sikte på det”

I ett pressmeddelande skriver Svenska skidskytteförbundet att Lindström har fått körtelfeber, något han fick reda på under torsdagen.

Upptäckten har turligt nog skett i ett tidigt stadium och säsongens tävlingsmål är fortfarande VM i Östersund i mars”, skriver förbundet.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva avbryta tävlandet så här i inledningen av säsongen. Men jag ska fokusera på att vila och så snabbt som möjligt vara tillbaka på skidorna. Jag har sett fram emot den här säsongen och har självklart fortfarande sikte på att vara i bästa möjliga form till hemma-VM i mars, säger Fredrik Lindström.

Landslagsläkaren Lykke Tamm:

– Vi har ordinerat vila i dagsläget och så följer vi utvecklingen. Körtelfeber drabbar väldigt olika så vi vet ännu inte vart det tar vägen i Fredriks fall. Vi har ett VM i vinter där Fredrik vill tävla och vi gör allt vi kan för att det ska bli så.

Världscupen pågår just nu med tävlingar i österrikiska Hochfilzen.

VM avgörs den 7-17 mars 2019.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt om alla tävlingar

LÄS MER: Skidskytte-VM i Östersund – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019