Nadal tog elfte titeln – tangerar rekordet

avJacob Larsson

1 av 4 | Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Gruskungen Rafael Nadal spelade under söndagen hem sin elfte titel i Franska öppna.

Därmed tangerar han rekordet för flest segrar i en enskild grand slam-turnering.

– Det är en otrolig stund. Jag spelade väldigt bra och är väldigt glad just nu, sa Nadal efter segern.

Suveräne Rafael Nadal tog hem titel nummer elva i Franska öppna under söndagen efter att endast ha förlorat ett set i hela turneringen.

Österrikaren Dominic Thiem var chanslös.

Därmed tangerar den 32-årige spanjoren rekordet för flest segrar i en enskild Grand Slam-turnering – endast Margaret Court har lika många, titlar som hon vann under 60-talet och början av 70-talet i Australian Open.

– Det här var min bästa match i turneringen och det passade bra att den kom när det gällde som mest, sa Nadal efter matchen och passade på att tacka publiken och sin ”gode vän”, Dominic Thiem.

Bröt Thiems serve direkt

Nadal bröt Thiems serve två gånger i det första setet och tog ett grepp om matchen via siffrorna 6–4. I det andra setet gick spanjoren sedan upp till en 3–0-ledning, men Thiem stretade emot innan Nadal åter gick ifrån och tog hem även andra set med 6–3.

Foto: TT
Nadal hade problem med vänsterhanden.

24-årige Thiem gjorde sedan ett ärligt försök att vända matchen – trots det nästintill omöjliga underläget – men Nadal gjorde processen kort och segrade med 6–2 i det som blev matchens sista set, trots vissa problem med sin vänstra hand.

– När jag fick ont i handen i det sista setet blev jag rädd, men det visade sig vara lugnt och det är jag glad för, sa den 32-årige spanjoren.

Endast tre titlar från Federer

Slutsiffrorna skrevs därmed till 6–4, 6–3, 6–2 och Nadal defilerade i mål fram till sin elfte titel i Franska öppna och 17:e grand slam-titel totalt.

– Jag vet inte vad man ska säga om honom egentligen. Han är helt enastående, sa Eurosports expert Jonas Björkman efter att 32-åringen slagit in matchbollen.

Därmed är spanjoren bara tre titlar ifrån att tangera Roger Federers rekord på 20 grand slams på herrsidan.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM