Kalla vägrar spelbolag: ”Måste ta ansvar”

Zlatan Ibrahimovic är delägare i ett och dubbla bragdguldsmedaljören Sarah Sjöström har ett spelbolag som huvudsponsor.

Men Charlotte Kalla säger tvärt nej till spelbolag som sponsorer.

–  Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, säger hon i en intervju med GP.

Antal spelbolag växer och deras marknadsföring görs allt oftare med hjälp idrottare och ligor. När marknaden omregleras till nästa år kan det till och med bli aktuellt med sponsrade specialidrottsförbund.

Några av Sveriges största idrottare är starkt förknippade med spelbolag. Zlatan Ibrahimovic äger till och med delar av ett och Sarah Sjöström har länge varit ansiktet utåt för ett stor spelbolag.

Men den enda nu aktiva idrottare som kan mäta sig med Zlatan Ibrahimovic och Sarah Sjöström i både framgång och popularitet, Charlotte Kalla, säger blankt nej till spelbolag.

I en intervju med GP berättar hon att hon fått förfrågningar men tackat nej varje gång.

– Jag vet inte om jag vill gå in på varför, man kanske får käka upp det, men … det finns så mycket lagstiftning som inte når de utländska spelbolagen och de tar inget ansvar för de som har problem. Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, säger hon och pekar på att hennes egen psykolog Thomas Nilsson arbete med spelmissbrukande klienter övertygat henne ytterligare.

”Gör våld på mig själv”

– Hans profession har påverkat min inställning och kunskap kring det. Precis som med andra beroenden så är det så många som drabbas runt omkring, säger Kalla.

Charlotte Kalla har redan ett femtontal sponsorer och säger i intervjun att hon kommer försöka tacka nej till mer saker framöver.

– Jag är rädd att människor kan bli besvikna. Men den som jag gör våld på är mig själv. För att jag ska kunna vara mitt bästa jag behöver jag se till mina behov och sätta mig själv i första rummet så många gånger som möjligt, säger Charlotte Kalla.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.