Avslöjar: Storstjärnan väljer att lägga av

avJonas Gustavsson

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Under måndagsmorgonen kunde Sportbladet avslöja att David Gillek avslutar karriären.

Strax därefter bekräftade klubben uppgifterna:

– Det känns stort att få avsluta karriären i min moderklubb där allt en gång startade, säger David Gillek i ett pressmeddelande.

Efter att Mullsjö blivit utslaget av Storvreta i årets semifinalspel så meddelade kaptenen och storstjärnan David Gillek att han skulle fundera kring framtiden.

Alternativen?

Spela vidare i Mullsjö eller lägga av.

Sportbladet kunde under måndagsmorgonen avslöja att stjärnan lägger av, och strax därefter bekräftade klubben uppgifterna:

– Det känns stort att få avsluta karriären i min moderklubb där allt en gång startade, säger David Gillek i ett pressmeddelande.

– David Gillek är en härförare och betytt oerhört mycket för Mullsjö som spelare och lagkapten. Vi hade inte varit där vi är idag utan honom. Vi kan inte nog tacka David för hans insatser, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell.

Tolfte bäst genom tiderna

David Gillek lägger klubban på hyllan som en av SSL:s mest framgångsrika och mest omtalade spelare någonsin.

För några säsonger sedan stormade det rejält kring veteranen på grund av ett antal incidenter som renderade ett knippe avstängningar. Under två säsonger var veteranen avstängd under sammanlagt 19 (!) matcher.

De senaste säsongerna har de flesta rubrikerna dock handlat om innebandyspelaren David Gillek.

35-åringen svarade för 44 poäng på 31 matcher i vintras vilket gav en 25:e plats i poängligan, och han adderade sedan 23 poäng på 11 matcher i slutspelet vilket var tredje bäst där.

Totalt har David Gillek gjort 321 mål och 263 assist i SSL och hans 584 poäng i högsta serien är tolfte bäst genom alla tider.

Till det har han dessutom gjort 45 poäng på 39 landskamper.

ARTIKELN HANDLAR OM