Ryska ilskan efter Kläbos defilering

avMalin Wahlberg

Foto: TT

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosportplayer.se 

PYEONGCHANG. Denis Spitsov hade en plan för att knäcka Kläbo i stafetten – men ryssen hade inte en chans.

Efteråt var Spitsov inte glad.

– Det var inte kul när han (Kläbo) demonstrativt körde upp på sidan av mig, säger ryssen.

Norge var illa ute i stafetten efter Didrik Tönseths svaga förstasträcka. Men Simen Hegestad Krüger hämtade ikapp försprånget och gav Johannes Hösflot Kläbo ett bra läge inför den sista etappen. Norrmannen följdes åt med Rysslands Denis Spitsov, men när Kläbo satte in rycket hade ryssen inte en chans.

”Tungt mentalt”

Efteråt var Spitsov besviken att han inte fick chansen att konkurrera med samma förutsättningar som Kläbo.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Mina skidor var inte bra nog. Kläbo hade mycket bättre glid. Det var orättvist. Han bara gled ifrån mig på de platta partierna. Jag tänkte: ”Vad i hela världen har han under skidorna?”. Det var tungt mentalt och det var inte kul när han demonstrativt körde upp på sidan av mig i utförskörningen, säger Spitsov till Dagbladet och fortsätter: 

– Min plan var att rycka i en backe. Jag var tvungen att skaffa mig en lucka inför spurten för jag vet att han är bättre än mig i en spurt. Men eftersom Kläbo hade bättre skidor än mig i dag var det väldigt svårt för mig att vinna den duellen. Jag var ju också tvungen att hämta in några sekunder och vi vet att Kläbo är rå.

”Hade fruktansvärt bra skidor”

Kläbo förnekar inte att han hade bra fart under skidor. 

– Jag hade fruktansvärt bra skidor. Kroppen kändes bra och när du får det utgångsläget så vet du att du har ett jobb och när du får den lucka utför vet du att du har bra skidor så det är bara att tacka vallarna för det, säger han.

Kläbo fick så stor lucka till Spitsov att han hade råd att ta flaggan på upploppet och defilera in i mål.

ARTIKELN HANDLAR OM