Ericsson saknade fart

avPatrick Kipler

SPORTBLADET

Summerar helgen: En bra erfarenhet

Saknade fart Marcus Ericsson kunde aldrig blanda sig i toppen i GP2-racet i Abu Dhabi. Hans bil saknade toppfarten som krävdes. FOTO: AP

Han startade som elva – och slutade tolva.

Marcus Ericsson lyckades inte sätta färg på sitt andra GP2-race, när det avgjordes under förmiddagen i Abu Dhabi.

– Det har varit en bra erfarenhet, nyttigt, sammanfattar Ericsson debuthelgen i GP2.

Ericsson hade som förhoppning att kunna köra upp sig till en poängplats, minst en sjätteplats, i sitt andra GP2-race. Men lyckades inte.

– Jag gjorde en dålig start i dag till skillnad från lördagens race.

Ericsson hängde bra med sina konkurrenter, men hade ingen fart i sin ART-bil på rakorna och kunde aldrig sätta in någon stöt på de framförvarande.

– Det var likadant i båda racen och det är lite märkligt. I dag var bilen ostabil och jag hade problem vid inbromsningarna. Jag kom aldrig upp så jag kunde attackera, inte ens när förarna framför mig gjorde misstag.

Istället hängde han bara med i kön i det 22 varv långa loppet.

Möte med svenske kungen

Debuten blev alltså inte vad den svenske racingtalangen hade tänkt sig. Han var näst snabbast på den fria träningen, men fick aldrig till det i loppen.

– Jag skulle gärna köra hela Asienserien, men vad jag vet finns ingenting klart. Jag ska köra Formel 3-VM i Macao, det kommer att bli riktigt häftigt.

Under söndagens race fanns den svenske kungen Carl XVI Gustaf på plats och efteråt tävlingen möttes de båda.

– Det känns både hedrande och kul. Jag har tre kronor bak på min hjälm, det tyckte kungen var häftigt, berättar Marcus om mötet.

Tysken Cristian Vietoris vann söndagens race. Den som imponerade mest i helgen var dock italienaren Davide Valsecchi som vann lördagens race och slutade tvåa i söndagens där han körde upp sig från startpositon åtta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport