Tennis

Game, set & patch

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Stjärnornas skador bäddar för DC-fiasko

Joachim ”Pim-Pim” Johansson har tackat nej till Davis Cup-premiären mot Israel.

Nu kommer nästa tunga besked.

Thomas Johansson för en oviss kamp mot klockan och kan också tvingas lämna återbud.

MATCHOTRÄNAD Thomas Johansson kan missa årets Davis Cup i början av mars. Han har nyss börjat träna efter fotoperationen.
MATCHOTRÄNAD Thomas Johansson kan missa årets Davis Cup i början av mars. Han har nyss börjat träna efter fotoperationen.

– Det går åt rätt håll, men frågan är om jag hinner komma tillbaka, säger 33-åringen.

Robin Söderling är självskriven i laget när Sverige tar emot Israel i Malmö den 6-8 mars, men vem tar hand om den andra singeln? Svaret står skrivet i stjärnorna trots att Thomas Johansson borde vara det självklara valet efter Joachim ”Pim-Pim” Johanssons återbud.

Hinner inte tävla

33-åringen har inte spelat sedan Stockholm Open och kom nyligen igång med träningen efter höstens fotoperation. Enligt ursprungsplanen skulle han ha hunnit spela ett par tävlingar inför årets DC-premiär, men det är uteslutet. Om veteranen kommer till spel sker det matchotränad.

– Ja, någon turnering hinner jag inte spela. Om foten känns bra är det upp till ”Jocke” (Joakim Nyström) och Mats (Wilander) att bestämma om de vill spela med mig eller någon annan, säger Thomas Johansson.

I går åkte han till Stockholm för att träna och bygga upp fysiken under Daniel Hedins ledning.

”Besked i veckan”

– Just nu spelar jag på 75-80 procent och det räcker inte för att spela Davis Cup. Den här veckan ska jag dra på mer och testa hur mycket foten pallar. Jag har pratat med ”Jocke” och efter den här veckan kommer jag att kunna ge dem ett besked. Som tur är mår Robin (Söderling) bra. Han är otroligt viktig för laget, säger Thomas Johansson.

Tennislandslaget samlas på ett förberedande träningsläger i Stockholm den 26 februari.

– Då siktar jag på att vara med och träna med killarna. Jag ska göra allt för att kunna vara med. Davis Cup är det roligaste som finns, men hinner jag inte så hinner jag inte, säger Thomas Johansson.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT! – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets sista minuten-system i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis