Tennis

SVT sänder om Robin Söderling går till final

Av: 

Emil K Lagnelius

SPORTBLADET

Men semifinalen visas enbart i Eurosport

Robin Söderling.

Foto: Mark Baker

Tennispubliken har en härlig söndag att se fram emot om Robin Söderling tar sig till final i Öppna franska.

Då sänds nämligen rysarmatchen i både Eurosport och SVT.

– Det känns härligt att kunna erbjuda publiken denna match, säger SVT sportchef Albert Svanberg.

Robin Söderlings framfart på Roland Garros har blivit en angelägenhet för hela svenska folket och därför blev det upprörda känslor när Eurosport valde att bryta Robin Söderlings kvartsfinal mot Nikolaj Davydenko efter det första setet för att i stället visa damkvarten mellan Dinara Safina mot Victoria Azarenka och sedan växla mellan matcherna.

SVT insåg intresset och startade en förhandling för att få sända Söderlings resterande matcher i turneringen.

Men tennis i SVT blir det enbart om Söderling tar sig till final. Semifinalen mot chilenaren Fernando Gonzalez sänds för de svenska tittarna enbart i Eurosport.

81 000 såg kvartsfinalen

SVT:s sportchef Albert Svanberg ser det dock som en seger att kanalen lyckades kriga till sig möjligheten att sända finalen.

– Om Söderling tar sig till final blir den matchen en av årets höjdpunkter i svensk idrott, säger SVT:s sportchef Albert Svanberg till kanalens hemsida.

Om Söderling förlorar semifinalen visas matchen enbart i Eurosport, som sänt hela turneringen. Söderlings kvartsfinal mot Nikolaj Davydenko sågs enligt Resumé av 81 000 tv-tittare (nätet inte inräknat).

– Det har varit en fantastisk turnering hittills och Robins framgångssaga är det riktigt stora. Vi tycker att det redan i semifinalen är en av årets höjdpunkter och vi är glada över att visa den matchen, säger Rasmus Winther, vice vd och redaktionellt ansvarig för Eurosport i Norden.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

VINN ROBIN SÖDERLINGS RACKET

Köp Aftonbladet i dag – unik tävling i Sportbladet!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis