Skidstjärnan Astrid Jacobsen bröt ryggen

avJonatan Fast

Norskan svårt skadad i otäck cykelkrasch

I lördags var Astrid Jacobsen ute på ett träningspass på cykel. Det slutade med en otäck krasch – och en bruten rygg.

– Vi vet inte när hon kan komma tillbaka, säger norska landslagets läkare Hans Petter Stokke till Aftenposten.

Foto: Bildbyrån

22-åriga norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen lär få en mycket tuffare OS-uppladdning än hon hade tänkt. Lördagens träningspass på cykel utanför Lillehammer slutade på sjukhus. Hon ådrog sig ett brott i ryggen, ett käkbrott och en bruten armbåge efter kraschen på grusvägen.

”Vi vet inte när hon kan komma tillbaka”

– De har gjort det de kan i Lillehammer. Det finns fler experter på sådant här på Ullevåls sjukhus och det är också där hon är hemmahörande, säger Egil Kristiansen til NTB.

Sprintspecialisten Astrid Jacobsen bar hjälm, vilket kan ha räddat hennes liv. Så här säger norska landslagets läkare Hans Petter Stokke:

– Vi vet ännu inte hur lång tid det kommer ta för henne att komma tillbaka, vi kommer komma med ett nytt pressmeddelande på måndag förmiddag.

Trampade för hårt på bromsen

Sportchefen Åge Skinstad:

– Detta är självklart otroligt synd. Vi har en väldigt bra stödgrupp och kommer göra allt vi kan för att hjälpa henne i den här situationen.

Egil Kristiansen var en av de första på plats och fick berättat för sig att Jacobsen flög över styret efter att ha trampat för hårt på bromsen.

ARTIKELN HANDLAR OM