Lösning i sikte

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stallen vill ha övre budgetgräns: ”En viktig vecka”

F1-bråket kan vara på väg mot en lösning.

Teamen vill ha en övre budgetgräns som sänks i etapper.

Stefano Domenicali, Ferrari.

I söndags träffades teamen för att diskutera den övre brudgetgränsen, samtidigt som FIA och Bernie Ecclestone träffade Norbert Haug, sportchef på Mercedes. Tanken är enligt tyska Auto, motor und sport att tyskarna ska få en ledande roll när det gäller att leverera motorer och KERS. Dessutom skriver de att teamen är överens om en övre budgetgräns, men det första året vill de ha den på 100 miljoner pund och inte 40 som FIA vill. Sedan vill stallen att gränsen ska sänkas gradvis. Kontrollen av den övre gränsen vill teamen sköta själva, skriver brittiska Autosport.

Ferrari kan skriva på

– Vi har inte för avsikt att blanda in någon utomstående, säger Ferraris teamchef Stefano Domenicali enligt motorsporttotal.

FIA däremot vill ha en oberoende kommission med en person med erfarenhet av sporten och en finansexpert i ledningen.

Fram till och med den 29 maj kan alla team som är intresserade av nästa F1-säsong anmäla sig hos FIA och i går var Williams det första av de nuvarande F1-teamen som skrev in sig.

Det är inte heller omöjligt att Ferrari skriver in sig under de kommande dagarna:

– Jag är säker på att vi har en viktig vecka framför oss och att det blir långa dagar, säger Ferraris teamboss.

Teamen ska även ha skrivit ett brev till Max Mosley där de förbinder sig att stanna till 2012 under förutsättning att reglerna nästa år är samma som under årets säsong, skriver Motorsporttotal. Teamen har flera gånger påpekat att de vill ha en kontinuitet i arbetet med reglementet och inte återigen göra stora förändringar i reglementet eftersom de menar att det stör.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1