"Nu är cirkusen över"

SPORTBLADET

– "själv tar jag semester"

I läsande stund sitter jag på ett plan hem från drömmarnas stad. Det ska bli riktigt skönt att komma hem eftersom resan i stort varit kall.

WSOP-cirkusen är nu över för den här sommaren och höstens finalbord är spikat. Bland finalisterna finns Phil Ivey som jag skrev om i förra veckans krönika och därmed lever fortfarande chansen att han tar hem pokervärldens största sidebet när turneringen avgörs i november. Totalt startade cirka 6500 spelare i Main Event och det är otroligt starkt att ta sig hela vägen till finalbordet.

Under de senaste veckorna har det varit tydligt att intresset för både online- och livepoker är fortsatt stort. Nära 2000 spelare kvalade in till WSOP via PokerStars och turneringarna i Vegas lockade både de främsta proffsen och flera kändisar utanför pokervärlden. Flera onlinerekord under den senast tiden pekar också på ett stort intresse för nätpokern.

Senast nu i söndags slog PokerStars sitt tidigare Guiness-rekord för världens största onlinepokerturnering. I söndags spelade 65 000 spelare från över 150 länder världens hittills största pokerturnering på nätet. Nu i september arrangerar PokerStars också den största onlinepokerserien WCOOP – World Championship of Online Poker – som har en total prispott på cirka 300 miljoner kronor.

Själv tar jag nu lite semester från livepokern men kommer att spela ett par turneringar på nätet och ladda inför höstens EPT-säsong. Årets säsong inleds redan den 18 augusti med ett helt nytt stopp på touren. Första turneringen spelas i år i Moskva och det ser ut som att både startfälten och prispengarna kommer att bli större än någonsin under den sjätte säsongen av EPT. Jag tror att säsongsstarten i Moskva kommer att bli riktigt imponerande, och redan nu pågår det kval till turneringen via PokerStars. Kanske får du vara med när säsongen kickar igång om ett par veckor.

Lycka till!

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker