”Jag har lärt mig mycket om livet”

SPORTBLADET

Sjarapova tillbaka från skadehelvetet: Vill glömma vad jag gått igenom

Maria Sjarapova, 22, är tillbaka efter sitt långa skadehelvete.

Den förra världsettan siktar nu mot toppen igen.

– Jag har haft dagar där jag mentalt och fysiskt pressat mig själv hårdare än någonsin. Men nu är jag hundra procent frisk, säger hon.

Foto: Maria Sjarapova.

Ryskan Maria Sjarapova tvingades efter en lång tids skadeperiod att operera höger axel i oktober förra året.

I år har hon startat i fyra turneringar, men åkt ut tidigt mot spelare utanför topp tio på världsrankingen.

Nu verkar det dock som att stjärnan på allvar är på väg tillbaka. Sjarapova vann samtliga tre matcher i ett lagmästerskap i Kansas City och deklarerade på en presskonferens att hon är frisk till hundra procent.

”Allt jobb har betalat sig”

– Om jag inte vore det skulle jag säkerligen inte ha spelat. Jag har gett mig själv chansen att gå ut på planen och känna att det inte finns några ursäkter.

Sjarapova ställer nu upp i Bank of West-turneringen i Kalifornien som startar på måndag och för att testa axeln ytterligare väntar veckan efter Los Angeles tennismästerskap.

Efter det stundar US Open 31 augusti.

– Allt jobb har betalat sig. Självklart är det en seger bara att kunna spela tennis igen. Nu handlar det om att förbereda mig på bästa sätt, glömma vad jag har gått igenom, hitta tillbaka till den form jag var i – och till och med bättre.

”En del av spelet”

Att prata om comeback för en tjej som bara är 22 år låter konstigt, men Sjarapovas seniorkarriär startade vid 14 års ålder och hon har redan tagit hem tre grand slam-titlar.

– Ju äldre jag blir desto smartare har jag blivit på planen. Jag har lärt mig mycket om livet.

– Jag kommer att behöva träna axeln i resten av min karriär, det är inte så kul. Men det måste göras. Det är en del av spelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis