Overmars: – Real är ett förlorande projekt

SPORTBLADET

Före detta Barça-stjärnan hyllar gamla klubben, sågar rivalerna och hyllar en svensk i serie A

Foto: hyllar och sågar Marc Overmars spelade i Barcelona mellan åren 2000 till 2004. Nu hyllar han sin gamla klubb och sågar dess värsta rival.

Marc Overmars, med fyra år på Camp Nou tycker inte att Real Madrid är ett imponerande lag.

Och framförallt behöver inte hans gamla klubb Barcelona vara rädda för dem.

– Real Madrid gör saker och ting på helt fel sätt, säger holländaren.

Mellan åren 2000 till 2004 var Marc Overmars en del i Barcelonas holländska satsning, där bland annat tvillingarna Frank och Ronald de Boer, Michael Reiziger och Philip Cocu ingick.

Han svarade för över 90 framträdanden i klubben som han kom till från Arsenal.

Nu har den kvickfotade holländaren avslutat sin aktiva karriär och passar på att hylla sitt gamla lag, såga dess rivaler och hylla en svensk superstjärna som han gärna ser i Barcelona.

”Ingen filosofi”

– Barcelona behöver inte vara rädda för Real Madrid eftersom Barcelona har ett lag. Real har bra spelare, men vi vet inte om det kommer funka som ett lag, säger Marc Overmars i en intervju med spanska El Mundo Deportivo och fortsätter:

– Madrid gör saker och ting på helt fel sätt, de har ingen filosofi. Man kan inte värva sex holländare under en säsong och sedan vilja sälja alla på ett år. På kort sikt kan de säkert vinna titlar eftersom de har spelarna som kan göra skillnaden. Men i det långa loppet är det ett förlorande projekt.

”Är kraftfull”

Det har ryktats om många spelare till Barcelona till den kommande säsongen. Bland annat har David Villa och Franck Ribéry kopplats samman med Kataloniens stolthet. En spelare som gärna Overmars ser i klubben till hösten är den svenske Interstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Han har alla kvalitéer som en central anfallare behöver. Han är kraftfull, stark och snabb. Han är dessutom väldigt bra med kroppen vänd mot motståndarnas mål, säger Overmars till tidningen.

Se superligorna i fotbolls-Europa på plats: