Tvingas bygga om

Renault agerar snabbt för att rädda säsongsinledningen

Renault är missnöjda med säsongsstarten.

Därför ska bilen nu uppdateras.

Den 14 april tar FIA beslut om diffusorerna, Red Bull, Ferrari, Renault och BMW protesterade även i Malaysia mot de så kallade dubbeldäckare som Brawn, Toyota och Williams använder sig av. Men eftersom FIA redan godkänt diffusorerna en gång är det inte omöjligt att de gör det igen.

Därför behöver konkurrenterna uppdatera sina bilar.

”Måste gå igenom allt”

Renault, med den dubble världsmästaren Fernando Alonso, kommer med omfattande aerodynamiknyheter redan till nästa deltävling i Kina. Enligt AS handlar det om att förbättra bilen så att man kan använda sig av nya diffusorer till Europapremiären i Barcelona, om FIA kommer med ett godkännande den 14 april.

– Det handlar om hur vi fördelar vikten, hjulupphängningen och inställningar, vi måste gå igenom allt, säger Fernando Alonso.

Teamet kommer troligen att arbeta vidare med KERS, men ännu har de inte tagit något definitivt beslut när det gäller tävlingen i Kina.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN