Robinson-Christian gör satsning i spelbranschen

SPORTBLADET

”Jag har gått in med ganska många procent”

”Robinson-Christian” gör en nysatsning. Sportbladet kan avslöja att han köper in sig i ett spelbolag.

– Jag har gått in med ganska många procent, säger han.

Affärsman Christian Ternstedt ger sig in i spelbranschen igen - den bransch som gjorde honom till mångmiljonär för tre år sedan. ”Men jag har aldrig lockats av pengarna”, säger han.

För tre år sedan sålde Christian Ternstedt och en vän sitt gemensamma bolag Wasapoker, som inte ens var ett år gammalt – och blev mångmiljonärer.

”Mångmiljonärer”

Men inte fullt så rika som de hade trott på förhand.

– Vi trodde att vi hade tjänat 40 miljoner totalt, 20 var. Det hamnade kanske på hälften. Men vi blev mångmiljonärer. Det är också fantastiska pengar när man är 24, 25 år som vi var då, säger Christian till Sportbladet.

– Men riktigt rik i Sverige är man inte förrän man har 150–200 miljoner.

Försäljningen av bolaget innebar ett slut på det egna entreprenörskapet. Christian jobbade vidare i bolaget ett tag och pendlade mellan Sverige och kontoret på Malta.

Men nu är han frikopplad från sitt gamla jobb.

– Tre års konkurrensskydd gjorde att jag inte kunde jobba i spelbranschen förrän nu, säger Christian.

Fritt fram

Natten mot den 1 juli var det dock fritt fram igen.

– En del vänner och kollegor till mig öppnade en sajt precis innan jul. Vi är fyra stycken och jag är en av huvudägarna, har gått in med ganska många procent i det projektet. Jag har inte riktigt hälften men en hel del.

Sajten heter doublecardrooms.com och har såväl sportspel och poker som kasino.

– Affärsidén är att man ska kunna nyttja ett ”nickname” (smeknamn, användarnamn, reds anm) och ett konto för flera nätverk. Du ska slippa logga in på olika sajter och bara behöva hålla reda på ett konto, förklarar han.

Riktar in sig på storspelare

Målet är inte att få den breda massan att vallfärda till dem.

– Marknaden är för mogen för det. Vi satsar främst på storspelare och VIP-spelare genom våra kontakter.

Kommer du att bli god för de där 150–200 miljonerna, som krävs för att känna sig ”rik på riktigt” i Sverige, i och med den här satsningen?

– Ska jag vara helt ärlig så handlar det absolut inte om pengar, för mig är det helt irrelevant. Jag gick aldrig in i det för pengarna förra gången och inte nu heller. Jag tycker bara att det är kul att ge sig in i branschen igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker