Ny seger för Sandell

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken tog hem SWRC-klassen när Brynildsen åkte av

Foto: patriksandell.com
Svenske Patrik Sandell har tagit ledningen i SWRC-klassen under den sista tävlingsdagen i Frankrike.

Efter att ha inlett rallyt i Frankrike som tvåa, lyckades Patrik Sandell gå upp i ledningen inför den sista tävlingsdagen.

Patrik Sandell och Emil Axelsson hade lite problem med bromsarna på SS4, men sedan hittade svenskarna ett allt bättre tempo och kunde knapra in försprånget till Eyvind Brynildsen som tagit ledningen under den första tävlingsdagen.

Sandell tvåa

Skodaduon fick till inställningarna och var bara 4,6 sekunder bakom norrmannen Brynildsen efter fredagens åtta sträckor.

Dagen därpå snurrade Sandell två gånger på SS11 och tappade en del tid till Brynildsen, som hade 21 sekudner till godo på svensken inför lördagens sista sträcka.

– Det var mitt fel och vi justerade stötdämparna en del för att hindra bilen från att rulla så mycket. Sedan körde jag på och hittade en bra rytm, säger Sandell till wrc.com.

Svensken fick en extra chans att komma in i matchen igen när Brynildsen fick punktering på vänster framdäck på SS16. Brynildsen tappade 35 sekunder på fadäsen och plötsligt var det svenskt i täten.

Utökar ledningen

Inför söndagens avslutning hade Sandell 14 sekunder till godo på Brynildsen. Ett avstånd som utökades redan under dagens andra sträcka, SS18, där norrmannen gjorde ett misstag och rasade ner i resultatlistan. Med en sträcka kvar ledde Patrik Sandell med två minuter före Jari Ketomaa. Och det visade sig att avståndet skulle hålla.

– Att vinna i Tyskland var stort. Att vinna i Frankrike var ännu större, meddelade Patrik Sandell efter segern.

– Det här är det absolut svåraste rallyt jag någonsin har kört. Det känns som en bedrift bara att ta bilen i mål. När det är så varierande fäste och släpper i varje kurva så blir det otroligt mycket mer svårkört. Det går inte att slappna av en sekund, sade Sandell i ett pressmeddelande.

Närmaste konkurrenten Eyvind Brynildsen körde av vägen på SS18 och sedan var det lugnt. Sandell kunde defilera in i mål och han var en minut och 56 sekunder före Jari Ketomaa som kom tvåa.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally