Engström kör Camaro

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Klar för WRS-teamet
i Camaro cup

Foto: Mediaempire
Tomas Engström byter STCC mot Camaro cup.

Tomas Engström har kämpat med sitt privatägda Hondastall i STCC sedan Honda drog tillbaka sitt stöd när finanskrisen slog till. Senaste nytt är att Engström kommer att köra för WRS-teamet i Camaro Cup, men Hondaföraren utesluter inte en fortsättning i STCC.

Tomas Engström slutade åtta i fjolårets STCC-serie. Sedan Honda hoppade av både F1-satsning och STCC på grund av finanskrisen har Engström drivit sitt team på privat bas och det har varit tufft rent ekonomiskt. I december förra året aviserade Engström att han ämnade sälja en av teamets två bilar för att räta upp ekonomin inför årets säsong.

Alla planer inte klara

Men Hondaföraren är än så länge förtegen om hur årets satsning på STCC ser ut.

– Dörren till STCC är absolut inte stängd ännu, säger Engström i ett rpessmeddelande där han avslöjar att han åtminstone kommer att tävla i Camaro cup 2010.

– Det kanske verkar lite oväntat, men jag fick chansen att köra den här bilen och det känns väldigt spännande. Det kommer dessutom passa bra in i de övriga planerna vi har, fortsätter han.

Engström har fem titlar i Camaro cup där han vann under 1994-1998. I år kommer han att tävla för Börje Wessmans team WRS.

– Tomas är en av Sveriges snabbaste förare och det ska bli spännande att få jobba tillsammans med honom, säger Wessman till STCC.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC