Villeneuve är tillbaka

SPORTBLADET

Aktuell för
F1-stallet Stefan GP

1 av 3 | Foto: Peter McCabe, AP
Jaqcues Villeneuve är på väg tillbaka till F1.

Jacques Villeneuve är tillbaka.

Världsmästaren från 1997 ska köra för Stefan GP.

Stefan GP är namnet på Zoran Stefanovics team, han har köpt upp material från Toyota som lämnade F1 2009 och nu gör Stefanovic allt för att få en startplats 2010.

Och för hans del ser det inte alls illa ut, US F1 och Campos diskuterar nu en sammanslagning vilket skulle kunna ge Stefan GP en plats på startlinjen.

För att kunna ta det sista steget har han nu gjort klart med två förare.

Enligt tyska Motorpsorttotal handlar det om Kazuki Nakajima, tidigare Toyotaförare och som har kört F1 för Williams, och om världsmästaren från 1997 Jacques Villeneuve.

Kanadensaren har länge letat efter en förarplats och är nu överens med Stefan GP, även om kontraktet inte är undertecknat än.

Misslyckades i Nascar

Jacques Villeneuve har efter sitt misslyckande i Nascar satsat hårt på en comeback, bland annat har han tränat med Erwin Göllner i Österrike, samme fystränare som Marcus Ericsson använder sig av inför GP2-premiären.

– Jag älskar racingen, jag har den i blodet. Jag är född in i racingvärlden, sa Jacques Villeneuve i samband med Singapores GP i höstas.

– Finns det en chans för att köra så måste man göra allt för att ta den. Jag vore dum om jag inte försökte. Jag är enormt motiverad.

Till platsen som tredjeförare är den indiske GP2-föraren Karun Chandhok aktuell.

Får Stefan GP sin startplats så står fem världsmästare på startlinjen 2010, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button, Lewis Hamilton och Jacques Villeneuve – och så många världsmästare har det inte varit sedan 1985. I Adelaide, Australien vann Keke Rosberg medan Niki Lauda, Alain Prost, Alan Jones och Nelson Piquet bröt loppet – Prost startade inte säsongen som världsmästare men i Adelaide var det klart att han skulle vinna VM 1985.

Snart dags för test

Den 25 februari ska teamet presentera sin satsning i Portugal, det är den bil och den motor som Toyota förberedde för 2010, och samtidigt ska teamets förare köra de första testerna.

Sedan är det bara att vänta på premiären – och nästa duell mellan ärkerivalerna Jacques Villeneuve och Michael Schumacher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1