”Jag har aldrig varit borta från VM-kampen”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

McLarens Lewis Hamilton tog årets första seger

Foto: Leonhard Foeger, Reuters
Lewis Hamilton njuter efter årets första seger.

Red Bull kolliderade.

Det öppnade dörren för McLaren och Lewis Hamilton.

– Fantastiskt, jag har aldrig varit borta från kampen om VM-guldet, säger britten efter årets första seger.

Efter två segrar för Jenson Button under årets säsong kunde Lewis Hamilton nu betala tillbaka till McLaren och visa att han är minst lika snabb som sin teamkollega. De båda McLarenförarna fick en gratischans sedan Red Bulls båda bilar med Sebastian Vettel och Mark Webber kolliderat.

McLarenförarna tog över fajten i toppen och kämpade hjul mot hjul.

– Jenson kunde ta mig i kurva 13 men sedan kunde jag ta mig förbi honom i kurva ett. Det var en riktigt bra fajt, den var rolig och sedan fick vi order om att spara bränsle, säger Lewis Hamilton som inte hade någon aning om hur nära det var att han inte klarat målflaggan.

Fick spara bränsle

– Vi pressade på mycket hårt bakom Red Bull och på slutet är det viktigt att ha koll på bromsarna, på däcken som får riktigt mycket stryk framförallt i kurva åtta och på bränslet. Men jag vet inte riktigt hur mycket bensin jag behövde spara.

Världsmästaren från 2008 tog därmed sin första seger för i år och han är nu trea i VM bakom Mark Webber som leder och Jenson Button som är tvåa.

– Men jag har aldrig varit borta från VM-kampen, bara haft lite otur. Men teamet arbetar hårt och ny lyckades jag kvala in som tvåa och det var ett bra steg framåt. Red Bull har fortsatt att göra det svårt för oss, men nu är det betydligt jämnare. Jag, Jenson och teamet kommer att göra allt för att vi ska vinna båda mästerskapen.

Dörröppnare

Jenson Button, som var tvåa i Turkiet är bara fem poäng bakom Mark Webber i kampen om VM-guldet.

– Det som hände mellan red Bulls bilar öppnade verkligen dörren för oss. Det är härligt att vi kan vara med och slåss i toppen där bilen ska vara, säger den regerande mästaren som körde upp sig från startplats fem.

– Teamet har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med att förbättra bilen. För tre veckor sedan trodde jag aldrig att vi skulle vara där vi är i dag.

Michael Schumacher slutade sedan fyra, före Mercedeskollegan Nico Rosberg.

Nästa lopp körs i Kanada om två veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1