BMW tillbaka till DTM

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Audi- och Mercedesbilarna får nu konkurrens av BMW.

Audi och Mercedes får konkurrens.

Av BMW.

2012 ska BMW komma tillbaka till DTM, den tyska standarvagnsserien. Biltillverkaren planerar att göra de första testerna i mitten av 2011 för att vara med från start 2012.

- Detta är en fantastisk dag för oss, säger Mario Theissen, Motorsporttirektör hos BMW.

- Vi har diskuterat detta väldigt intensivt det senaste halvåret och BMW har till och med varit med och utarbetat det nya tekniska reglementet och det var också viktigt för oss att få vara med och diskutera seriens internationella utveckling. I framtiden ska DTM inte bara köra i Europa utan även i Asien och USA och det är väldigt intressant för oss.

Andy Piraulx aktuell

BMW har dessutom satt ett högt mål, de vill vara med och konkurrera om segrar redan under sin första säsong. När det gäller vilka förare som ska representera dem är ingenting klart, men först ska de se vilka förare som redan kör för BMW i andra serier.

- Jag tycker att vi har extremt starka förare i år och en väldigt bred trupp och självklart pratar vi först med våra fabriksförare, säger Theissen.

Dit hör exempelvis den trefaldige WTCC-mästaren Andy Piraulx och Augusto Farfus.

Andra nyheter för DTM är den planerade utvidgningen till andra världsdelar. I år körs säsongsfinalen i Shanghai, men i framtiden kommer serien att köra lopp i både Asien och USA (från och med 2013).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport