Blomqvist tog en historisk seger

Reporter: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

16-årige Tom Blomqvist yngste vinnaren i brittiskt racingmästerskap

Tom Blomqvist var som 16-åring yngst genom tiderna att vinna brittiska Formel Renault-serien.
Foto: Formula Renault UK
Tom Blomqvist var som 16-åring yngst genom tiderna att vinna brittiska Formel Renault-serien.

Tom Blomqvist ser ut att brås på sin far, rallylegendaren Stig Blomqvist. 16-årige Tom har nämligen blivit yngst genom tidigare att vinna det brittiska Formel Renault-mästerskapet.

Rallylegendaren Stig Blomqvists 16-årige son Tom, har slagit rekord. Han är den yngste föraren någonsin att vinna den brittiska Formel Renault-serien.

Yngste vinnaren någonsin

– Det är en otrolig känsla, det här är mitt första år i serien. Det har varit en brant inlärningskurva och vi kämpade en hel del i början av säsongen, men vi har blivit bättre och bättre. Att vinna titeln är helt fantastiskt, säger Tom Blomqvist till webbplatsen thecheckeredflag.co.uk.

Blomqvist avslutade säsongen med att bli tvåa på Brands Hatch och nu siktar 16-åringen på att klättra vidare i karriären.

– Allt beror på budgeten, men Formel 3 är en möjlighet som vi tittat på, säger Tom som hade pappa Stig på läktaren.

– Det håller fortfarande på att sjunka in att jag har vunnit. Det var härligt att ha pappa här för att se på, säger Tom till thecheckeredflag.

Kan vinna F1-test

16-årige Blomqvist är nominerad för det prestigefyllda priset McLaren Autosport BRDC, där priset är ett test i en av McLarens Formel 1-bilar.

Tack vare vinsten i brittiska Formel Renault får Blomqvist också testköra en Formel Renault 3.5-bil. 16-åringen har i dagarna även skrivit ett flerårigt kontrakt med Lagardère Unlimited som marknadsför idrottsstjärnor. Bolaget kommer att sköta Tom Blomqvists karriär.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN