Fjärdeplatsen ett fall framåt för Schumacher

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Mercedesföraren tog
sin bästa placering i år

Foto: Gustau Nacarino, Reuters
Michael Schumacher hade en intern fajt med Jenson Button, tysken lyckades hålla britten bakom sig trots hård uppvaktning.

En gigantisk omgörning av bilen och en positiv fjärdeplats.

Men Michael Schumacher är inte nöjd.

– Vi funderar på att gå tillbaka till den gamla bilen, säger han.

Mercedes var det team som gjort om mest inför loppet i Barcelona och den sjufaldige världsmästaren kunde köra in säsongens bästa resultat för sin del.

En fjärdeplats.

Men teamkollegan Nico Rosberg som var VM-tvåa inför tävlingen hade en usel helg och fick inte med sig några poäng.

– Vi funderar på om vi ska gå tillbaka till den gamla bilen med det kortare hjulavståndet, avslöjar tysken för RTL.

– Jag hoppas att vi har större chanser i Monaco än vad vi hade här, vår bil ska passa bättre på den banan än här Men vi får se hur det blir.

Startade som sexa

Han startade från position sex, lyckades ta sig förbi Jenson Button upp på position fem och när Lewis Hamilton körde ur fick Schumacher en fjärdeplats till skänks.

– Jag kan inte vara riktigt glad eftersom vi bara kunde försvara vår position i dag. Vi fick hoppas att de andra skulle köra ur för att vi skulle kunna avancera, säger Michael Schumacher.

– Jag utgår i från att Jenson hade ett problem i samband med sitt depåstopp och att det var därför som jag kunde köra om honom. När han sedan var bakom mig så gav jag honom ingen möjlighet att köra om mig. Det var intressant att hålla honom bakom mig i så många varv och i slutet kunde jag till och med köra i från honom lite. Tyvärr var avståndet till de framför oss allt för stort.

Soppatorsk för Schumi

Direkt efter mållinjen blev Schumacher stående. Bränslet var slut.

– Det hade killarna räknat ut riktigt bra. En riktigt bra tävlingsbil måste falla i bitar efter målgången, men som tur var gjorde den inte det, skämtar Schumi.

– Men faktum är att det räckte i dag och det är det viktigaste.

Nu väntar Monacos GP där han har fem segrar – den senaste 2001.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1