Button till attack mot Schumacher

SPORTBLADET

”Han borde veta bättre”

Foto: Michael Schumacher höll Jenson Button bakom sig i mer än 20 varv. Det gjorde inte Button särskilt glad.

Jenson Button är irriterad.

På Michael Schumacher.

– Han borde veta bättre, säger världsmästaren.

Michael Schumachers omkörning av Jenson Button och den regerande mästarens jakt på den sjufaldige mästaren var en intressant del av Spaniens GP.

Men Jenson Button, McLaren, som blev omkörd av Michael Schumacher, Mercedes, direkt efter depåstoppet är inte lika imponerad.

– Han drog inåt och om jag inte hade tagit ett kliv tillbaka så hade det smällt, säger Jenson Button enligt Motorsporttotal.

– Han lämnade nästan ingen plats till mig och med hans erfarenhet borde man veta bättre än så. Det var inte rätt manöver.

Schumacher bromsade sig förbi Button i den första kurvan efter det att Button var tillbaka på banan efter sitt depåstopp. Button hade då problem med kopplingen och med varvtalsmätaren, vilket han sedan fick ordning på.

”Finns en risk”

– Även senare så körde Michael som om VM bara handlade om det här loppet. För mig är VM flera lopp och när det finns en risk så tar jag hellre ett kliv tillbaka. Med tanke på vilken erfarenhet han har borde han också tänka så, säger Jenson Button enligt Auto, Motor und Sport.

Sedan försvarade sig Michael Schumacher mot Jenson Button i 20 varv och tysken slutade fyra, vilket är hans bästa placering i år.

– Michael täppte hela tiden till innern, han körde hela tiden till den vita linjen vid utfarten av depån för att förhindra att jag skulle köra om till höger och på utsidan hade jag ingen chans, där var det en för stor risk, säger Button.

– Han gjorde inget fel och det var enormt frustrerande för mig.

Tysken försvarar sig med:

– Jag gav honom ingen möjlighet att köra om. Det är så man förväntar sig att jag ska köra, säger Michael Schumacher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1