”Flash” satsar stort

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre bilar i Porschecupen och utlandstävlingar

Foto: flashengineering.se
Thed Björk och Jan ”Flash” Nilsson är segersugna.

Jan ”Flash” Nilsson och hans stall Flash Engineering satsar hårt inför säsongsstarten 2010. Uppgraderade STCC-bilar och tre bilar i Carrera Cup samt att köra ETCC och DTC, står på schemat.

Foto: flashengineering.se
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

Thed Björk blev tvåa i STCC i fjol, han slutade på samma poäng som segraren Tommy Rustad, ett resultat som Björk inte vill upprepa i år.

– Revanschlusten brinner i både mig och ”Flash” inför årets säsong. Vi vet att farten finns i bilarna, nu är de dessutom uppgraderade och vår målsättning är att ta två medaljer i mästerskapet, säger Björk i ett pressmeddelande.

Vill köra EM och DTC

Teamet har också siktet inställt på att tävla mer internationellt. Planen är att köra ETCC och DTC, det vill säga EM för standardbilar och den danska motsvarigheten till STCC.

– Vi håller just nu på att förhandla om att köra full säsong i ETCC, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Stallet fortsätter också att satsa på Carrera Cup Scandinavia. Förutom Carl Philip som gör sin tredje säsong i serien och siktar på att bli bland de tolv bästa, stäler Flash Engineering upp med ytterligare två bilar. Den ena rattas av norrmannen Roar Lindland, den andra av JTCC-mästaren Linus Ohlsson.

– Att gå till Carrera Cup är ett utmärkt steg för mig i min karriär. Min målsättning för året är blygsam, jag ska framför allt lära mig, säger Ohlsson i ett uttalande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC