Renault vill träffa Kimi

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stallchefen hoppas på ett möte med Räikkönen

Renault vill träffa Kimi Räikkönen för att diskutera en F1-comeback.
Renault vill träffa Kimi Räikkönen för att diskutera en F1-comeback.

Renaults stallchef Eric Bouiller vill träffa Kimi Räikkönen. Även om F1-stallet just nu fokuserar på att behålla Vitalij Petrov så är Räikkönen inte ute ur leken.

– Jag vill veta mer om hans önskan att komma tillbaka, säger Bouiller till autosport.com.

Renaults teamchef Eric Bouiller vill träffa Kimi Räikkönen för att avgöra hur sugen finländaren är på en F1-comeback. Teamet har fortfarande klargjort att man överväger att satsa på Vitalij Petrov, men Räikkönen är ännu ett alternativ.

Bouiller vill träffa Kimi

– Jag har sagt flera gånger att jag vill träffa honom innan vi gör någonting mer. Jag vill veta mer om hans önskan att komma tillbaka, säger Bouiller till autosport.com apropå ett möte med Räikkönen.

Eric Bouiller erkänner att han ännu inte har sett att Vitalij Petrov har levererat det som Renaultstallet önskar för att behålla ryssen nästa säsong.

– Det är fortfarande frustrerande för han fortsätter att göra misstag. Vi har satt stor press på honom och han var definitivt inte snabb nog på fredagen, men han var det på lördagen, säger Bouiller och hänvisar till Petrovs resultat.

Helst vill Renaultteamet se Vitalij Petrov som en stabil andreförare som kan plocka poäng åt stallet.

– Om Robert Kubica slåss om femteplatsen och Petrov kan bli sjua eller åtta så är det bra. Det är vad vi förväntar oss av en ung förare och det betyder att hans utvecklingskurva förbättras. Men om han redan är på gränsen av sin förmåga är det en annan sak, säger Bouiller.

Att plocka in Kimi Räikkönen i stallet skulle betyda ett annat upplägg, men det surrar många rykten kring finländaren. Ett är att han blir kvar i rally-VM. Red Bull diskuterar just nu sitt sponsorupplägg med Citroën, vilket kan påverka Räikkönens kontrakt med Citroëns Juniorteam.

Många rykten

Men det talas också om att Räikkönen har blivit kontaktad av Mini som debuterar i rally-VM nästa år. På webbplatsen wrc.com antyder man också att en annan möjlighet för finländaren skulle vara att byta stall till Ken Blocks Monster World Rally Team. Enligt wrc.com skulle Räikkönens image passa energidryckssponsorn Monster som handen i handsken.

Själv fortsätter Kimi Räikkönen att ta det lugnt.

– Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra nästa år än. Det är ingen brådska, men jag hoppas veta snart, säger han till wrc.com.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN