Alpint

Maria PH bästa svenska

Av: 

Jenny Modin

SPORTBLADET

Anja Pärson slutade på 13:e – körde med tandskydd

Levi. Maria Pietilä Holmner var bästa svenska efter första åket i slalomtävlingarna i Levi med sin 12:e plats.

Hon behöll epitetet bästa svenska efter det andra åket och slutade på en elfteplats.

Nästbäst blev Anja Pärson på en 13:e plats.

– Jag tog ett steg till i dag, säger Pärson till Sportbladet.

Maria Pietilä Holmner under det första åket.
Maria Pietilä Holmner under det första åket.

Inför andra åket låg Anja Pärson på fjortonde plats, 1,74 sekunder efter täten. Pärson gjorde ett bättre andra åk, körde upp sig en placering och slutade till slut på trettonde plats, 2,06 efter Marlies Shild, Österrike.

– Resultatmässigt ser det ut som jag har lång väg kvar men jag tog ett steg till idag. Det gäller att komma upp i ranking och få startnumren som gör det möjligt. Jag tycker jag tar ett steg idag. Det är en rätt tajt tävling ändå. Det är många som åker bra. Jag känner mig rätt nöjd. Jag är på rätt väg och i rätt fas. Tekniskt sätt åker jag mer stabilt.

Ville hamna topp tio

Maria Pietilä Holmner hade hoppats på en bättre placering men var ändå lättad efter besvikelsen i VC-öppningen i Sölden.

– Det hade varit skönt om det hade varit tia, topp tio känns som ok. Det här efter Sölden känns ändå otroligt skönt. Nu har jag kul. Jag känner på start att jag vill åka och så var det inte i Sölden. Jag ger det här absolut godkänt ändå.

– Men jag känner att jag saknar brant slalom.

Anja Pärson har filat hårt med grundtekniken under hösten och flaggade inför slalompremiären att hon inte riktigt var "där" ännu.

”Kom igen nu kärring”

– Både jag och tränarna vill att jag ska åka bättre för dom vet vad jag kan. Men det går liksom inte att skynda heller. Jag vill gärna det. Jag kände när jag klev av liften nu inför andra att fan, kom igen nu kärring. Det är försöka att inte bry mig om vad alla andra tänker utan gå min väg sen når jag förhoppningsvis mitt mål i slutändan.

Anja Pärson körde dagens premiär med ett tandskydd efter att hon på träning i Kåbdalis slagit ut en tand i veckan

Hur var det att åka med tandskyddet?

– Det var skönt. Jag ser inte snygg ut, men jag kommer köra med det. Det är en extragrej som tänder mig. Jag känner mig tuff då jag sätter in tandskyddet. Det är en grej som göra att jag taggar igång.

Du tuggar igång?

– Ja, jag känner mig lite tuffare. Det blir som ett tecken. Nu är det dags. Mentalt är det bara bra att ha tandskyddet.

– Framöver när jag har fixat tänderna så kommer det mer vara en grej att nu är det race. Nu är det dags att sätta in tandskyddet.

– Det kommer vara tändvätska att för varje tränings- och tävlingsåk att få sätta in tandskyddet 15 sekunder innan start. Viktigt att jag inte tappar bort det.

– Jag känner mig trygg med skyddet och kommer fortsätta med det resten av säsongen. Jag vill inte slå ut tänderna fler gånger.

Anja Pärson lämnade Levi idag. I början av nästa vecka ska hon till en tandspecialist i Umeå för att limma fast den utslagna tanden. På fredag flyger hon tillsammans med de alpina damerna till USA där tekniktävlingar i Aspen väntar veckan därpå.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint