Ericsson het inför Monaco

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag ska vara i toppen”

En tredjeplats i Barcelona.

Nu väntar klassiska Monaco.

– Jag ska vara i toppen, där hör jag hemma, säger Marcus Ericsson.

Bara ett par dagar efter det att han tog åtta poäng med en femte och en tredjeplats i Barcelona så är Marcus Ericsson nu i Monaco.

Där väntar säsongens tredje GP2-helg och redan i dag är det kval, det första racet körs i morgon och sprintracet på lördag.

Andra gången i Monaco

– Jag ser fram emot det, det är en bana där du kan vara snabbast och ta noll poäng och vara långsammast och ta väldigt många poäng. Det är en svår bana, men jag har en bra känsla, säger Marcus Ericsson.

Han körde på Monaco för första gången förra säsongen och tycker att det är en fördel:

– Då var jag helt chockad under den första träningen och vågade inte trycka på gasen, men sedan när jag kört det sista racet så kändes det bra. Därför är det skönt att kunna ta vidare där nu och slippa den första chocken, säger han.

Ska fajtas i toppen

– Monaco är ju en klassisk bana och det är otroligt häftigt att köra där. Det är en grym känsla där, men det är lite trist att det är så svårt att köra om. Man måste verkligen vara koncentrerad hela tiden och med de här däcken så kommer folk att göra misstag.

Vilken förhoppning har du?

– Jag åker dit för att fajtas i toppen, efter Barcelona så vet jag att jag kan vara med i toppen och det är där som jag hör hemma.

Vilka detaljer är extra viktiga just i Monaco?

– Det gäller att ha stor fokus på marginalerna, man måste ha ungefär två decimeter mer än annars. Det viktigt att köra alla varv under träningen och kvalet för de erfarenheter man får under varje varv är väldigt viktiga. Sedan handlar det om att lära sig banan, hitta rätt känsla och koncentrera sig vartenda varv så att man inte snuddar muren för då är det kört.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2