Minns du Omarks alla otroliga klassiker?

avTobias Wixtröm

Sportbladet har samlat ihop supersvenskens trolleritrick

Han slog igenom med den makalösa straffen i VM. Sedan dess har Linus Omark varit en attraktion och favorit på de stora arenorna i NHL. Missa inte stjärnans oförglömliga delikatesser.

1. Straffen som blev en världssnackis

Under förra året blev Linus Omarks straff mot Schweiz en riktig snackis. Väl framme vid mål lyckas han lura ner målvakten, för att sedan retsamt lobba pucken över honom, via ribban och in i mål. En svensk landslagsklassiker var född.

2. Genombrottet i Edmonton

Efter en tung inledning i farmarligan fick Omark chansen i Edmonton. Och som han tog den. I straffavgörandet i matchen mot Tampa Bay slog han till med en ny delikatess. Vid rödlinjen gjorde han en snurrfint med pucken under kontroll, och några meter från målvakten snärtade han in pucken riktigt läckert. Linus blev efter det ett hett samtalsämne i hela USA.

3. All Star-uppvisningen

I en All Star-tillställning i Edmonton tog den svenske stjärnan chansen att kombinera sina redan hyllade klassiker. Utan hjälm gjorde han först snurrfinten strax efter rödlinjen, väl framme vid målet avslutade han sedan med att göra en variant av lobben från VM förra året. Till kommentatorerna lyriska stämmor.

4. Den "nya" varianten

Så sent som i denna vecka slog Linus till igen. Den här gången under straffavgörandet mot Nashville. Precis som tidigare väntade iskallt ut målvakten tills han var nere på isen, men i stället för att lobba honom la han denna gång pucken retsamt längs med isen och in i mål precis vid den vänstra stolpen. Och den svenske tekniken fortsätter att bjuda NHL-publiken på ögongodis.

Se Linus Omarks alla konstverk här under…