Vägrar räkna Ludmilas tid

avPatrik Brenning

Bergqvist: För mig var det här ett världsrekord

Sally Pearson vann VM-finalen på fantastiska 12,28, den fjärde bästa tiden någonsin på 100 meter häck.

Kajsa Bergqvist beskriver ändå tiden som ett världsrekord och vägrar därmed räkna bland annat Ludmila Engquists personbästa.

– För mig så var det att få se ett världsrekord, sade Bergqvist i SVT.

Sally Pearson vann 100 meter häck-finalen fullständigt överlägset. Australiensiskan sprang i mål på 12,28, den fjärde bästa tiden genom historien.

Fick fråga om världsrekordet

– Det var tävlingarnas absolut vassaste. Över hela VM är det enligt mig Sally Pearsons uppvisning. 12,28 det är ruggigt snabbt, sade Kajsa Bergqvist i SVT.

Den förra höjdhopperskan sade sedan, på frågan om hennes syn på världsrekordet, att hon räknar Pearsons tid som den bästa. Detta trots att bland annat Ludmila Engquist, då tävlande för Ryssland, sprungit snabbare.

”Var ett världsrekord”

– För mig så var det att få se ett världsrekord. 12,28 är det ingen som sprungit snabbare i vår tidsålder. De tider som varit snabbare är från 1988, 87 och 92 och ja... För mig var det i alla fall upplevelsen att det var ett världsrekord, säger Bergqvist.

Engquist satte sitt personbästa 1992 när hon löpte på 12,26. Bäst genom tiderna är bulgariskan Yordanka Donkova på 12,21 från 1988 och landsmaninnan Ginka Zagorcheva på 12,25 från 1987.

ARTIKELN HANDLAR OM