Rafa Nadal går på sprutor: ”Krisläge”

Publicerad 2011-07-01

Rafael Nadal plågas av en fotskada inför semifinalen mot Andy Murray.

För att kunna fullfölja Wimbledon spelar han på sprutor.

– Det är ett krisläge, säger världsettan.

SMÄRTAR Nadal har problem med foten.

Titelförsvararen från Mallorca skadade vänsterfoten i åttondelsfinalen mot Juan Martin Del Potro. I slutet av första set övervägde han att bryta matchen, men Nadal bet ihop och besegrade både smärtan och sin motståndare.

Ingen skelettskada

”Rafa” befarade en skelettskada och uppsökte sjukhus efter matchen, men röntgenplåtarna visade att så inte var fallet.

Smärtan har dock inte försvunnit varför spanjoren inför kvartsfinalen mot Mardy Fish valde att bedöva det skadade området i foten.

Det kommer han att göra även inför dagens semifinal mot världsfyran Andy Murray, som kan bli förste britt att vinna Wimbledon sedan 1936.

– Foten är inte bra, men bedövningsmedlet verkar i fem timmar och då känner jag inte smärtan. Det är ett måste för att jag ska kunna springa utan problem. För mig är det här den sista turneringen på en och en halv månad. Jag måste spela och ska göra mitt bästa. För mig är det alltid en dröm att spela här i Wimbledon, och jag är redo, säger Rafael Nadal.

Skadad även 2004

Det är inte första gången 25-åringen har fotproblem. 2004 skadade han sig i Estoril och tvingades till ett närmare tre månader långt uppehåll.

– Det var en svår skada. Även om den satt på ett helt annat ställe kände jag en liknande smärta under matchen mot Del Potro. Det var det som gjorde mig så uppskrämd, säger Rafael Nadal.

Fotnot: Matchen sänds i Canal Plus sport 1 klockan 14.00.

Följ ämnen i artikeln