Ferrari sätter hoppet till – regeländringar

avAnna Andersson

”Kan fortfarande vinna titeln”

Hoppas på förändringar.

Ferrari ger inte upp – trots flera missräkningar.

Nu hoppas italienarna på FIA:

– Vi får se hur den nya regeländringen påverkar läget, säger teamchefen.

Fernando Alonso har haft det tufft den här säsongen. Han avslutade tävlingen i Montreal efter en krasch med Jenson Button, McLaren. Hans teamkollega Felipe Massa var sexa i mål, vilket är sämre än vad teamet hoppats på.

Red Bull leder utvecklingen

Nu ligger Fernando Alonso femma i VM, hela 92 poäng efter VM-ledaren Sebastian Vettel, Red Bull:

– Vi behöver ta max antal poäng i Valencia och sedan får vi se hur de regeländringar som FIA genomför efter loppet på Silverstone påverkar förhållanderna, säger Ferraris stallchef Stefano Domenicali till Motorsporttotal.

Därmed hoppas Ferrari att FIAs förbud mot att låta avgaserna strömma till diffusorn för att skapa ett bättre downforce – oavsett om föraren trycker på gasen eller inte – ska påverka rangordningen i fältet. Red Bull har hittills lett den utvecklingen.

– Då får vi se hur förhållandena mellan teamen påverkas på de banorna där det är mycket downforce under den andra delen av säsongen. Efter Silverstone kan vi göra en bedömning av resten av säsongen, säger Stefano Domenicali.

Valencia nästa anhalt

Ferrari har ännu inte vunnit något lopp den här säsongen, hittills har Sebastian Vettel vunnit samtliga race utom två och de har McLarens förare delat mellan sig.

– Vi kan fortfarande vinna titeln, teoretiskt har vi fortfarande chansen. Vi har sett hur folk har tappat, som Hamilton, i Monza och Singapore förra året. Vinner jag två lopp och Vettel bryter, ja då är avståndet betydligt mindre igen, säger Fernando Alonso till Autosport.

– Det enda vi kan göra är att ge allt under varje lopp, köra för en plats på prispallen och försöka att vinna loppen. Det handlar om att de (Red Bull) ska göra fel. Gör de inte de har de ett perfekt utgångsläge.

Ferrari hoppas också på att Felipe Massa ska höja sig och göra bättre lopp framöver. Stallet var missnöjda med att han kraschade när han försökte köra om en HRT i Kanada, men nöjda med att han slog Saubers Kamui Kobayashi på upploppet.

– Från och med nu fram till säsongsfinalen så är det precis det som vi behöver i från honom, säger stallchefen.

Nästa tävling körs i Valencia under midsommarhelgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1