Utmanar om titeln trots fängelsehotet

Publicerad:
1 av 2 | Foto: L.E. Baskow / TT
Daniel Cormier

SPORTBLADET

Volkan Özdemir kommer att utmana Daniel Cormier om UFC-titeln i lätt tungvikt.

Det trots att han har ett pågående fall för grov misshandel under luppen.

UFC (Ultimate Fighting Championship) meddelade under gårdagskvällen att den schweiziske MMA-fightern Volkan Özdemir kommer att utmana Daniel Cormier om mästarbältet i lätt tungvikt. Väntat, men ändå osäkert.

För även om Özdemir länge har varit den uttalade nästa utmanaren till Cormier inför UFC 220 i januari var det länge oklart om han skulle få ställa upp. Vid sidan av sporten blev Özdemir nämligen nyligen arresterad för grov misshandel i Florida, släpptes mot borgen men riskerar fortfarande fem års fängelse. Istället sades Alexander ”The Mauler” Gustafsson vara en möjlig utmanare.

Men så blir alltså inte fallet då Özdemir trots den pågående utredningen utmanar Cormier den 20 januari.

Rehab efter operationen

För Gustafsson gäller det istället att fokusera på att ta sig tillbaka från den axeloperation han gick igenom här om dagen.

”Op gjord. Fick min axel fixad, känns utmärkt, har varit tre månader med en platta för att hålla mitt nyckelben på plats! Nu väntar rehab och att sakta men säkert ta mig tillbaka i 100-procentig träning! Längtar efter att ta mig tillbaka till oktagonen.”, skriver svensken på Instagram.

Cormier vann titeln 2015, men förlorade ursprungligen sitt bälte under UFC 214 i juli då han besegrades av Jon Jones. Cormier återfick dock titeln i september efter att Jones testats positivt för den anabola steroiden turinabol.

Publicerad:

LÄS VIDARE