Marcus Ericsson missade poäng

avAnna Andersson

Publicerad:

Siktar nu på Silverstone

Marcus Ericsson.

En andraplats på lördagen.

Men utan poäng på söndagen - ändå är Marcus Ericsson positiv.

- Nu är det bara två veckor till Silverstone, twittrar han.

I går körde Marcus Ericsson upp sig från plats nio  i starten till plats två i det första GP2-loppet. Han gjorde en imponerande insats och var väldigt nöjd efteråt.

- Från plats nio till plats två, det är härligt att vara på pallen igen, twittrar han och hans resultat på de tre senaste lördagstävlingarna är imponerande, tvåa, fyra och tvåa.

Under sprintloppet sedan gjorde han en riktigt bra start, han körde upp sig från plats sju till plats tre lagom till den första kurvan.

Men där tog lyckan slut. Han var inblandad i en incident i den andra kurvan och hans bil stannade i muren.

- Jag är väldigt besviken, jag gjorde en riktigt bra start och slogs om plats två i den första kurvan. Tyvärr lämnade bilarna intill mig inte tillräckligt mycket plats, twittrar han.

- Men det är bara två veckor till tävlingen på Silverstone och det är en av mina favoritbanor. Förra året var vi trea och fyra där. Så nu kör vi.

Lördagens lopp var kaosartat och vanns av Esteban Gutierrez , under söndagen vann Luiz Razia sedan han tagit över ledningen i den sista kurvan under det sista varvet. Davide Valsecchi  som nollade i Spanien leder mästerskapet efter 12 tävlingar, han har 141 poäng, Marcus Ericsson är åtta med sina 52 poäng.

Nästa deltävling avgörs på Silverstone i England den 7-8 juli.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2