Fosshaug nöjd med comeback

Av: TT

Publicerad:

Bandyveteranen Per Fosshaug, 46, gjorde comeback i Tillbergas reservlag på onsdagskvällen. Nu siktar han mot elitseriecomeback med a-laget i derbyt mot Västerås på fredag.

– Det kändes bra i dag så det är ingen omöjlighet, säger Fosshaug till TT.

Per Fosshaug har under två decennier varit en av Bandysveriges stora profiler. Med sex SM-guld och fem VM-guld avslutade han spelarkarriären 2008 och blev i stället tränare för Tillberga. Men suget för att fortsätta spela har alltid funnits där och i division 1-matchen på onsdagskvällen mot Djurgården snörade Fosshaug på sig skridskorna igen. Det blev succé. Tillbergas reservlag slog serieledande Djurgården med 10–6 och mittfältaren Fosshaug noterades för ett mål och fyra assist.

– Det var jobbigt, men jäkligt kul. Jag spelade i 70-75 minuter och hade rätt så bra ork och känner mig inte så sliten i kroppen efteråt, säger Fosshaug.

Han medger att insatsen gör att han är mer positiv till en comeback mot Västerås på fredag.

– Jag är tillgänglig för spel, men jag får se hur det känns efter nästa träning.

Tillberga ligger näst sist i elitserien med bara två omgångar kvar och behöver vinna för att undvika nedflyttning. Laget dras även med en del skador, vilket också förklarar tränaren Fosshaugs comeback.

Publicerad: