Red Bull sätter press på sin egen mästare

Publicerad:

SPORTBLADET

”Vettel måste kvala bättre”

Red Bull ökar pressen på Vettel inför omstarten
Foto: AP
Red Bull ökar pressen på Vettel inför omstarten

Sebastian Vettel jagar sin tredje VM-titel.

Men varnas nu av sitt eget stall.

– Han måste kvala betydligt bättre, säger Red Bulls Helmut Marko.

Förra året var Sebastian Vettel den stora dominanten inom formel 1. Han placerade sin Red Bull i pole position vid 15 av 19 tillfällen, i år däremot har han bara haft pole vid tre.

Han ligger trea i VM, 42 poäng efter ledande Fernando Alonso, som har rattat sin Ferrari in på poängplats vid samtliga 11 lopp den här säsongen. Han är dessutom två poäng efter sin teamkollega Mark Webber som är tvåa i VM.

Vettel är på jakt efter sin tredje VM-titel i rad, men eftersom resultatet varit allt annat än övertygande så sätter hans chefer hos Red Bull nu ännu mer press på honom.

– Visst kan vi fortfarande ta hem VM-titeln, men Vettel måste kvala betydligt bättre. Han dominerar inte alls på samma sätt som förra året, säger Red Bulls motorsportchef Helmut Marko till Bild.

Ingen stallorder

I helgen startar F1-säsongen om, det är dags för tävlingen på Spa i Belgien och nio lopp återstår. Hittills har Vettel bara vunnit ett enda och han har brutit två, i Malaysia och Valencia.

Alonso har tagit poäng vid samtliga och själv vunnit tre lopp, Malaysia, Valencia och Tyskland. Även Lewis Hamilton och Mark Webber, som är teamkollega med Vettel, har tagit fler segrar än tysken. Båda har två var.

– Vettel behöver inte vinna fem lopp, men han får inte bryta fler. Alonsos serie med poäng i varje lopp kommer också att brytas vid något tillfälle och då måste vi ha nosen längst fram, säger Helmut Marko och klargör att den dubble mästaren absolut inte kan hoppas på någon hjälp i form av en stallorder:

– Båda förarna kör om VM-titeln. Även Webber får köra för att ta hem titeln.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN