Kalla: Det var onödigt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Bryter tystnaden om SVT:s galaskämt

1 av 5

PITEÅ/STOCKHOLM. På idrottsgalan i måndags visade SVT axplock av Charlotte Kallas bittraste intervjuer.

Skidlandslagets presschef Torbjörn Nordvall blev rasande och kallade det ”smaklöst uselt” i ett inlägg på Facebook.

Nu berättar Kalla själv om inslaget.

– Jag tycker att det var onödigt att ta med ett klipp när jag var ledsen och sårbar, säger Kalla till Expressen.

Det var en av Idrottsgalans stora snackisar i måndags.

SVT visade ett montage med Charlotte Kallas allra bittraste intervjuer. Bland annat sågade Kalla sina skidor och bedömde sin egen insats som ”skit”.

Kul, tyckte vissa.

”Smaklöst uselt”

Inte alls, tyckte skidlandslagets presschef Torbjörn Nordvall.

”Detta är den Charlotte jag känner som vill alla väl och alltid gör sitt bästa, även för SVT. Tummen ner för Pops taskiga skämt. Att göra sig rolig på en vinnarskalles bekostnad var smaklöst uselt. OGILLA”, skrev han på Facebook.

André Pops var efter galan förvånad av Nordvalls kritik.

– Charlotte visste precis vad vi skulle göra. Jag har pratat med henne och hon visste att vi skulle klippa ihop när hon var sur i sådana intervjuer, och att vi sen skulle göra en sketch på det omvända. Så det måste vara lugnt med Charlotte, jag kan inte tänka mig något annat.

”Ledsen och sårbar”

I dag, när SM-veckan inleddes i Piteå och Kalla utklassade alla andra, berättade hon med egna ord för den samlade mediakåren om det och upplägget med Pops.

– Ja, han förklarade vad som var tanken och idén, men sen så spelade vi in det i Valdi Fiemme. Men jag visste inte vilka klipp han skulle prata om. Det finns både klipp där jag är arg och utåtagerande, men sen var det klipp där jag var besviken och ledsen. Det blir på ett helt annat sätt. Jag kan ha distans och skratta åt när jag har svarta ögon och arg.

Till Expressen säger Kalla:

– Jag tycker att det var onödigt att ta med ett klipp när jag var ledsen och sårbar.

Hon berättar också att hon pratat med SVT.

– Vi har haft en dialog och de säger också att de borde ha kollat upp vilka klipp de hade tänkt. För det var inget som jag visste vilka de skulle välja. Men det är lite sådan jag är. Jag kan vara strålande glad och ha glittrande ögon, men de kan vara svarta också emellanåt.

Kalla vann alltså överlägset onsdagens SM-premiär på Lindbäcksstadion. Hon vann med en minut och tolv sekunders marginal (!) ner till överraskningen Ebba Andersson som tog andraplatsen.

Trea slutade Ida Ingemarsdotter.

Publicerad:

LÄS VIDARE