”Kommer kanske aldrig kunna gå igen”

avMartin Tolén

Publicerad:

Darcy Wards första intervju efter svåra kraschen

En svår krasch förändrade speedwaystjärnan Darcy Wards liv.

Nu har han för första gången talat ut sedan han blev förlamad.

– Det har sjunkit in nu att jag kanske aldrig kommer kunna gå igen, säger han till Daily Mail.

Australiensaren Darcy Ward, 23, var en hyllad talang på speedwayovalen.

En krasch i Polen förändrade dock 23-åringens liv. Ward körde in i Artem Lagutas bakdäck och kraschade in i sargen vilket gjorde att Ward blev förlamad från bröstet och nedåt.

”Kommer aldrig kunna gå”

Efter kraschen har det varit tyst kring Ward. Han flyttades i ett tidigt skede närmare till familjen och efter det har det varit tyst.

Nu har Ward för första gången uttalat sig i en intervju efter kraschen.

– Det ser inte bra ut. Det har sjunkit in nu att jag kanske aldrig kommer kunna gå igen, men jag är okej med det. Jag har aldrig varit den som fokuserat på det negativa, säger Ward till Daily Mail.

– Allt är möjligt. Med tekniken och medicinerna som rör sig framåt kan saker ändras. Jag måste fortsätta att vara positiv och hantera det här.

”Blivit tagen av det”

Ward, som i Sverige körde för Piraterna, har fått stöd från hela speedwayvärlden efter den omtalade kraschen i slutet av augusti.

Lyckoönskningarna på sociala medier har varit många, i Sverige har man arrangerat tävlingen ”Ride for Darcy” för att bistå med pengar och på läktarna har Darcy Wards namn skanderats.

– För att vara ärlig så har jag blivit tagen av det. Alla meddelanden, inlägg på sociala medier, Facebook och Youtube. När jag hörde sångerna så kändes det som att jag var en förare igen. Jag kunde inte fått bättre stöd och det hjälper för att känna mig positiv.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Darcy Ward

Youtube

Facebook

Speedway

Motorsport