Poker

Döde stjärnan ratad då rasar storstjärnorna

Av: 

Christoffer Wickman

David ”Devilfish” Ulliot
David ”Devilfish” Ulliot

SPORTBLADET

Vid årets Poker Hall of Fame-ceremoni förväntades en av de två platser som skulle tilldelas att gå till David ”Devilfish” Ulliot.

Men den nu mer avlidne engelsmannen ratades – något som har fått flera pokerstjärnor att se rött.

Svenske pokerlegenden Ken Lennaárd är en av de som reagerat.

David ”Devilfish” Ulliot var en brittisk professionell pokerspelare.

Han föddes 1954 i Kingston upon Hull och vann under sin pokerkarriär bland annat ett WSOP-armband, en WPT-titel och han var den som vann den första tv-sända pokershowen någonsin.

I februari tidigare i år fick han diagnosen cancer och bara två månader senare dog han, vid en ålder av 61.

Vid årets Poker Hall of Fame-ceremoni förväntades han bli invald i pokerns finrum, men ratades överraskande till förmån för Jennifer Harman och John Juanda.

Det har fått flera pokerstjärnor att reagera häftigt. Det rapporterar den danska pokersajten pnn.dk.

Tuff i sin kritik

Den som är en av de tuffaste i sin kritik är John Duthie, grundaren av European Poker Tour. I ett inlägg på Facebook menar han på att det inte är någon nackdel att tillhöra Doyle Brunson eller Daniel Negreanus inre krets om du vill bli invald i pokerns finrum, och han drar det till och med så långt att han föreslår alla europeiska pokerspelare som blir tilldelade en nominering till Poker Hall of Fame att avslå den så länge David ”Devilfish” Ulliot inte blir invald i finrummet.

Uttrycker sin oro

Pokerproffset Joe Beevers instämmer med John Duthie och menar att Poker Hall of Fame är en privat klubb för egna vänner. Svenske pokerlegenden Ken Lennaárd är också besviken, och skriver i sin blogg på Pokerlistings att ”Devilfish” var en större stjärna i England än vad Phil Ivey och Phil Hellmuth är tillsammans. Ken uppger också sin oro över att endast en europeisk pokerspelare är invald i Poker Hall of Fame, och det Edmond Hoyle, en pojke som dog 1769.

Hamnar i skottgluggen

Ingen av de tre har något emot att det var just Jennifer Harman och John Juanda som blev invalda, men de tycker att David ”Devilfish” Ulliot var värd en plats i den exklusiva klubben.

Både Doyle Brunson och Daniel Negreanu har via sina konton på Twitter meddelat att de bägge två röstade på just Jennifer Harman och John Juanda, därför har de två hamnat i skottgluggen i kritiken över att den avlidne engelsmannen ratades.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker